Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Milli Takımımız çeyrek final maçında Hollanda’ya 2-1 yenilerek şampiyonaya (EURO 2024) veda etti.

Turnuvanın en renkli takımı olduğumuz bir gerçek. İyi maçlar oynadık. Güzel sonuçlar aldık. Biraz şansızlık diyebileceğimiz gol, bizi erken eve gönderdi.

Hollanda karşısında çok iyi mücadele verdik. İlk yarı güzel oyunumuzu golle süsledik. İkinci yarı duraksadığımız anlar oldu. Hızlı oynayan rakip karşısında topu kazanma sorunu yaşadık. Yine de, oyunun belirleyicisiydik. Net gol pozisyonlarımız vardı. İnanılacak gibi değildi. Kaçan goller hepimizi çok üzdü. Rakip alanda çoğaldık. Ancak, Hollanda kalecisi gole izin vermedi. Bu tür turnuvalara alışık olan bir ekiple oynamak bizim adımıza dezavantajdı.

Her şey bir yana, Avrupa Şampiyonası’nda adımızdan söz ettirdik. Her karşılaşmada taraftarlarımızın çokluğu şampiyonanın heyecanını yükseltti. Beklentilerin çok üzerinde bir performans sergiledik. Hollanda sert bir futbol oynadı. Fransız hakem de bu sertliğe izin verdi. Kasti hareketleri görmezlikten geldi. Oyundan düşmemize neden olan kararlar verdi. Art niyetliydi. Çok kötü bir maç yönetti. Doğru kararlar verse sonuç farklı olabilirdi.

Oynadığımız oyunun karşılığı böyle olmamalıydı. En azından uzatmalara gitmeliydik. Hollanda’yı eleyebilsek çok daha farklı bir hedefe odaklanabilirdik.

İlk yarı güzel ve etkili bir oyun sergiledik. Her iki bekimiz ataklara katıldı. Kaan ve Abdülkerim ileri çıkan beklerin alanlarını iyi kontrol etti. Arda’nın pası harikaydı. Samet’e al da at dercesine bir top çıkardı. Samet de Merih’i aratmadı. Golünü attı. Arda, gol pası dışında topu iyi sakladı. Rakibin hızını kesti. Atak oynadık. Oyunun hakimiydik. Fırsat vermedik. Attığımız korner sayısı bunun en somut göstergesiydi. Barış’ın koşuları Hollanda savunmasını zorladı. Durdurmak adına her şeyi yaptılar. Güçlü rakiplerine ciddi anlamda sorun oldu. Gezen bir santrfor özelliğini iyi gösterdi. Kenan, topu ayağına bekledi. Savunma anlamında verilen görevi başarıyla yaptı. Atılan uzun toplarda topa hareketlense daha iyi olacak. Takım olarak mücadele gücümüz yüksekti. Savunmamız hata yapmadı.

Alan ve zaman bırakmadık. Montella rakibi iyi analiz etmiş. İlk yarıyı önde bitirmemiz futbolcularımızın özgüvenini arttırdı. Kazandığımız toplarda rakibi eksik yakaladık. Arda ve Hakan iyi paslar yaptılar. Mert ile Ferdi’nin performansı harikaydı. Mert’e yapılan faul hareketinde kırmızı kart bekledik. Ayak bileğine sert bir hamle yapıldı. Hakem ve VAR bu pozisyonu görmezlikten geldi.

İkinci yarı galibiyeti koruma içgüdüsü ile sahaya çıktık. Geriye yaslandık. Sonra uzun toplarla sonuç aradık. Hollanda kenarları iyi kullanmaya başladı. Ferdi geçit vermeyince sol tarafı kullandılar. İyi bir performans sergileyen Mert, yediğimiz golde adamını kaçırdı. Topu kendi kalemize gönderdik diyebiliriz. Beklenmeyen gol takımın motivasyonunu bozdu. Yediğimiz gol tamamen savunma hatasıydı. O ana kadar harika bir defans yapan Milliler bu gole engel olamadı. Montella hamlelerde biraz geç kaldı. Oyuna giren oyuncuların enerjisi takıma yansıdı. Üst üste pozisyonlar yakaladık. Boş kaleye atamadığımız iki gol pozisyonu vardı. Harcadık açıkçası. Son anlarda Hollanda’ya göz açtırmadık adeta. 7 korner kullandık. Rakip 3 korner attı. Faul sayılarına bakıldığında rakibimiz bize göre çok daha fazla faul yaptı. İstatistikler Milliler'in üstünlüğünün somut göstergesiydi. Ancak yetmedi. Futbol şansı bu kez bizden yana değildi.

Yenilgiyi hak etmedik. Ortaya koyulan mücadelenin karşılığı bu olmamalıydı. Sonuç elbette üzücü oldu. Futbol böyle bir oyun. Gelecek adına umutlandığımız güçlü bir takıma sahip olduğumuz ortada. Ülkemize yaşattıkları bu güzel heyecandan dolayı hepsini kutlamalıyız.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar