Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Merih attı, Mert kurtardı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Avrupa Şampiyonası’nda Avusturya’yı 2-1 yenen Milli Takımımız çeyrek finale kalma başarısını gösterdi.

        Tarihi bir günde harika bir sonuçla adımızı 8 takım arasına yazdırdık. Şimdi rakibimiz Hollanda. Uzun yıllar unutulmayacak bir başarıya imza atan oyuncularımız müthiş bir savunma yaparak istediğimiz sonucu aldı.

        Aslında, karşılaşma öncesi Avusturya’nın çok hızlı oynayacağı ve gol şansı yüksek bir takım olduğu biliniyordu. Ancak maçın hemen başında hatta ilk birinci dakika dolmadan gelen gol her şeyi değiştirdi. Arda’nın kullandığı korner atışında oluşan karambolde topa en son vuran Merih ağları buldu. Bu gol rakibimizin dengesini bozdu. Yine de, oyun disiplininden kopmadan bilinen sistemlerini ısrarla sürdürdüler.

        İlk yarı dengeli geçen karşılaşmada zaman zaman zorlandığımız anlar oldu. Teknik direktör Montella yine herkesi şaşırtan bir diziliş ile takımı sahaya çıkardı. Arda, en önde golcü olarak görevlendirilmişti. Hepimizin beklediği Hakan’ın yokluğunda Arda’nın forvet arkası oynayacağı yönündeydi. Öyle olmadı. Montella kendi sistemini değiştirmedi. Orta alanı kalabalık tutarak, rakip atakları durdurmak istedi. İlk 45 dakika bu taktik tuttu. Bu tür bir takıma karşı iyi bir savunma gücü ortaya koyduk.

        İkinci yarı çok farklı bir oyun vardı sahada. Takım olarak müthiş bir savunma ortaya koyduk. İkinci golden sonra işin çok daha kolay olacağını düşünmüştük. Melih yine duran bir topta bu kez kafayla ağları havalandırmıştı. Galibiyeti koruma içgüdüsü ile kalemizden çıkmadık. Bunda rakip takımın oyuna ağırlık koyması da etkendi. Hatta, son anlarda maç bitsin diye sabırsızlandık. Çünkü, yağan yağmurla birlikte Avusturya akınları da yağmur gibi gelmeye başlamıştı.

        Fakat, inanılmaz bir direnç vardı oyuncularımızda. Özellikle Merih olağanüstü bir oyun çıkardı. Tüm akınları kesen oyuncuydu. Merih gibi sahanın bir başka yıldızı ise kaleci Mert’ti. İlk yarı bir top çıkardı. Maçın bitimine dakikalar kala yaptığı bir kurtarış vardı ki takımın çeyrek bileti almasına neden olan bir an oldu. Tarihi bir kurtarış yaptı Mert. Maçın kazanılmasında büyük rol oynadı.

        Montella, santrforsuz oynamayı seviyor. Cenk’i bekledik. Fakat, İtalyan teknik adam tercihini bu yönde kullanmadı. Top tutmakta zorlandık. Böyle olunca uzaklaştırdığımız her top rakibe atak şansı verdi. Şampiyonanın başından bu yana savunma sorunumuz olduğu bir gerçekti. Ne var ki, Avusturya karşısında inanılmaz bir savunma performansı gösterdik. Yüksek toplarda gol şansı olan rakibe olanak tanımadık. Bir kez hata yaptık onda da golü yedik. Avusturya’ya hazırlık maçında yenilen Milli Takım hem çeyrek finale çıktı hem de rövanşı almayı başardı.

        Şampiyonanın sürpriz takımını elememiz gerçekten büyük başarıdır. Şimdi, iyi oynamadık yorumları yapılabilir. Bu tür maçlarda güzel oyun geri planda kalıyor. Önemli olan nasıl olursa olsun sonuç almak önemli. Milliler bunu başardılar. Anımsanacağı gibi, Yunanistan Avrupa Şampiyonu olduğunda iyi oynamadı diye çok eleştirilmişti. Belli olmaz. Bizde iyi oynamadan bu rüyayı gerçekleştirebiliriz.

        Çeyrek finalde Hollanda rakibimiz. Doğal olarak favori olarak gösteriliyor. Gösterilsin. Favorileri yenmek daha da güzel oluyor. Bu inanmışlık ve futbol şansı ile yarı final neden olmasın.