Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Milli Takım Portekiz’e 3-0 yenilirken turnuvanın en kötü maçını oynadı. İlk karşılaşma da Gürcistan’ı iki güzel golle yenmeyi başaran Milli Takımın hataları dile getirilerek Montella’ya uyarılar yapılmıştı.

Kazanırken her şey güzel olarak algılanıp, sorunlar göz ardı edilince Portekiz yenilgisi kaçınılmaz oldu. Grubumuzun favori takımı elbette Portekiz’di. Bir puan alarak şampiyonaya devam bileti alacaktık. Olmadı. Şimdi umutlarımız Çekya karşılaşmasına kaldı.

Portekiz maçında takım olarak çok kötü oynadık. Yapılan pas hataların çokluğu dikkat çekti. Oyun organizasyonu yoktu. Doğru dürüst pas yapma becerisini gösteremedik. Rakip kaleye uzun toplarla gitme düşüncesi tutmadı. Kaleci Altay’ın uzun toplarını ileri de tutacak Kerem ile Yunus fizik olarak rakiplerinin çok gerisindeydi. Sahanın iki kısa oyuncusundan hava topu almalarını beklemek hayalden öteye gitmeyen bir anlayıştı.

Portekiz’in önde baskı yapması, oyun kurmamızı engelledi. Arka arkaya gelen goller sonrası oyuncularımız oyundan düştü. Takımın enerjisi tükendi. Çabuk teslim olduk. Portekiz adına çok rahat bir karşılaşma oldu.

Eksiklerimizi herkes gibi teknik direktör Montella’nın da görmesini beklemek ne kadar doğru onu da bilmek mümkün değil. İltalyan teknik adam sahaya yine farklı bir kadro ile çıktı. Forvette 3 kısa adamla oynadı. Bu tercihi anlamak mümkün. Ancak, ayağa iyi pas yapan, ceza sahasına rahat giren, şut atabilen oyunculara sahip olmak gerekir. Santraforsuz oyunda bunların olması gerekiyor.

Montella ısrarla kendi bildiğini okuyor. Sürekli takımı değiştirmesi ne kadar doğru? Bazı oyuncuları yorgun oldukları için oynatmadığını söyledi. 18 yaşında ki Arda, madem yorgun o zaman neden son anda sahaya çıkardın. Portekiz’de 41 yaşında ki Pepe, 38 yaşında ki Ronaldo yorgun olmuyor. Bizim gençler yorgun. Anlamak mümkün değil.

Maçın başından itibaren seyircinin Arda talebi vardı. Montella bu isteğe son 20 dakika karşılık verdi. Arda oyuna girdi. Yine her zaman olduğu gibi iyi paslar attı. Oyuna renk kattı.

Samet, Orkun ve Yunus neden ilk 11’de oynadı diye sormak gerekir. Hoca, ne yazık ki sahaya doğru dürüst bir kadro çıkaramıyor. Yaptığı değişikler de yine umutsuz bir vaka. Orta saha ilk maçta olduğu gibi yine çok kötüydü. Hakan stoper gibi oynadı. Forvette olması gereken, paslar hatta şutlar atması gereken Hakan savunma yapmakla görevlendirilmişti.

Portekiz güçlü hatta favori olabilir. Fakat yediğimiz iki gol savunmanın hediyesi oldu. Samet’in kendi kalemize attığı gol tam olarak acemilikti. Samet kadar Altay’da hatalıydı. Altay, bu sezon hiç maç oynamadı. Onun da neden oynadığını çözemedik.

Doğru kadro olmayınca iyi oyunda olmuyor. Hatalardan ders almak zorundayız. Çekya maçından alacağımız bir puan gruptan çıkmamıza yetecek. Yeter ki, Monttella sahaya ideal bir 11 çıkarsın.

İtalyan teknik adamın Portekiz maçının ardından, “ fena bir oyun oynamadık” cümlesi şaşırtıcı olduğu kadar komik…

Alınan yenilgi elbette bir travma yaratacaktır. Çekya karşısında alacağımız sonuç ve iyi oyun gelecek adına umutlanmamızı sağlayacaktır.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar