Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Avrupa Futbol Şampiyonası bugün Münih’te Almanya - İskoçya maçıyla başlıyor.

        Büyük futbol gösterisi öncesi takımlar son hazırlıklarını tamamladı. Bir ay sürecek şölen futbolseverleri şimdiden heyecanlandırdı doğal olarak. Birbirinden ilginç maçlar izleyeceğimiz kesin. Şampiyonun kim olacağı konusunda tahminler ileri sürülse de, grup maçlarından sonra işin rengi daha netleşmiş olacak.

        Spor otoritelerine göre; ev sahibi Almanya dışında İngiltere, Fransa ve Portekiz kupaya yakın ülkeler.

        Hazırlık karşılaşmalarını çok iyi geçirmeyen Türkiye’nin nasıl bir performans göstereceği merakla bekleniyor. İtalyan teknik direktör Montella yönetiminde şampiyonada boy gösterecek ülkemizin Milli Takımı, bizim kadar Avrupa ülkelerinde de ilgiyle izlenecek.

        Bunun birinci nedeni kadroda yer alan genç oyuncular. Öncelikle İspanya’nın Real Madrid takımında oynayan Arda Güler tüm otoritelerin radarında. Arda; bu sezon çok az süre almasına karşın, oynadığı oyun ve attığı 6 golle adından en çok söz ettiren oyuncu oldu. İspanyollar, Arda oynasa da, oynamasa da büyük bir sevgi gösteriyor. Medya sürekli Arda’yı haber yaparken, spor basını manşetlerini Arda ile süsledi. Sanırız, oynamadan bu kadar çok ilgi gören bir başka oyuncu yok gibi.

        Şurası bir gerçek ki, Arda son yıllarda gördüğümüz en yetenekli oyuncuların başında geliyor. Genç yaşına rağmen saha içerisindeki olgunluğu, özgüveni ve şık hareketleri ile futbol izleyicilerinin sevgisini fazlası ile hak etti. Fenerbahçe’nin ardından Real Madrid’e giden genç futbolcunun oyununu çok geliştirdiği, fiziksel olarak güçlendiğini Polonya ile oynanan hazırlık karşılaşmasında gördük.

        Teknik direktör Montella, Arda’yı ilk 11’de oynatmalı elbette. Avrupa Şampiyonası’nda Arda rüzgarı esecek. Buna hiç şüphe yok.

        Milli Takımımız gençlik aşısı ile yüksek bir hırsa sahip. Barış, Kenan, Kerem bu enerjinin ateşleyicileri olacak. Kaptan Hakan tecrübesi ile yine fark yaratacaktır.

        Aslında, Milliler topa hakim olduklarında pozisyona girmede sorun yaşamıyor. Tek sorun gol vuruşlarında yaşanılan sıkıntı. Bir başka dikkat çeken sıkıntı savunmanın hızlı rakipler karşısında bocalaması. Hazırlık maçlarında görüldüğü gibi kolay gol yeniliyor.

        Montella, hazırlık maçlarında ideal bir kadro ile sahaya çıkmadı. Oyuncuların birlikte oynama alışkanlığı en büyük sorun olacak gibi.

        Fakat, bu tür şampiyonların havası da, motivasyonu da başka olur. Üstelik seyirci avantajımız unutulmamalı. Oyuncularımız hiç yabancılık çekmeyecek. Maçların Türkiye’de oynandığı gibi bir atmosferde yapılacağı ortada.

        Gruptan çıkma şansımız elbette var. Portekiz’le birlikte ilk ikiyi paylaşırız. Yine de, iki soruna çözüm bulmak zorundayız. Gol atma becerisi ve hızlı forvetlere karşı önlem.

        Umutluyuz. Gençlik hırsı, taraftar desteği ve şans da yanımızda olursa güzel sonuçlar alabiliriz.