Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Çift santrforun yararı!

        Fenerbahçe, Atina’da Konferans Ligi ilk maçında yenilince moraller ister istemez bozuldu. Perşembe günü oynanacak olan rövanş karşılaşması büyük önem taşıyor. Kazanarak yarı finale çıkmak istiyorlar.

        Futbolcuların aklı elbet Avrupa'da olduğu kadar, şampiyonluk yarışında hedefe ulaşmak istiyorlar. Doğal olarak stresli bir durum içerisindeler. Duygu yoğunluğu yaşadıkları ortada.

        Karagümrük karşısına çıktıklarında bu karmaşık düşünceleri içerisinde oldukları bir gerçek. Maçın ilk yarısı öylesine kötü bir oyun sergilediler ki, taraftar ister istemez “ ne oluyor?” sorusunu sordu. Oyunu kendi sahasında kabul eden, yan paslar yapan, hatta pas hatalarının çokluğu dikkat çekti. Yenilen gol de yine pas hatası sonucu gerçekleşti. Lig’de tutunmaya çalışan Karagümrük daha efektif bir oyun çıkardı. Tehlikeli oldu. Pozisyonlar buldu. Sarı-Lacivertliler ilk ataklarını 30.dakika da gerçekleştirdi. Dzeko’ nun ara pasını iyi takip eden Kruniç kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen, topu ağlara gönderemedi. Bu yarı iki şut dışında rakip kalede varlık gösteremediler.

        Buna karşın Karagümrük 6 şut attı. Daha kollektif akınlar geliştirdi. Savunmayı ciddi anlamda zorladı. Kendi oyununu Fenerbahçe’ye kabul ettirdi. İlk 45 dakika oyun Sarı- Lacivertlilerin sahasında oynandı. İleri çıkamadılar. Baskı karşısında bocaladılar. Kaleci Livakovic’in iki önemli kurtarışı maçı daha da zorlaştırmaktan uzaklaştırdı. Livakoviç, ikinci yarıda bir kurtarış daha yaptı. 3 önemli pozisyonda rakiplerine şans tanımadı. Bu sezonun en iyi maçını çıkaran Livakovic performansı ile tam puan aldı.

        İkinci yarı oyun farklı bir tempoda oynandı. Sarı-Lacivertli futbolcular topa daha fazla sahip oldular. Oyunu rakip ceza alanı önüne yıktılar. Atak sayısı ve pozisyon çeşitliliği yaşandı. Fenerbahçe’ye yakışır bir mücadele gösterdiler. Güzel oyunun karşılığı 3 puanı da aldılar.

        İsmail Kartal, beklenmedik bir hamle yaptı. İkinci yarı başlarken Krunic’i oyundan alıp, Batshuayi’yi sahaya çıkardı. 4-4-2’ye dönen diziliş ve çift santrafor anlayışı oyunun güzelleşmesine ve etkinin artmasına neden oldu. Şu görüldü ki, Dzeko ile Batshuayi birlikte çok daha başarılı oluyor. Çünkü, Dzeko orta alana hatta zaman zaman savunmaya kadar hızlı gelip oyun kurgusuna katkı yapıyor. Attığı gol dışında, gollük pasları ile arkadaşlarına fırsat yaratıyor. Çift santrafora dönülünce rakip orta sahasından bir kişi ister istemez savunmaya yardıma gelince, orta alan hakimiyeti de Fenerbahçe’nin eline geçiyor. Bunu Karagümrük karşısında gördük.

        Fenerbahçe’de çözüm üreten, kaliteli isimler var. Bu büyük avantaj sağlıyor. Osayi sahanın en iyilerinden birisiydi. Bindirmeleri, rakip savunmayı rahat geçmesi bir forvet oyuncu gibi sürekli oyunun içerisinde oluşu kendi performansını arttırdığı gibi, takımın gücünü de yükseltti. Enerjisi pozitif bir oyuncu.

        Karşılaşma aksiyonu bol bir maç oldu. Kırmızı kartlar, VAR’ın verdiği ve vermediği penaltı, atılan goller, iki kalecinin karşı karşıya kaldıkları anda ki kurtarışları, son bölümde gerçekleşen yüksek tempo izleyenleri heyecanlandırdı. Tam bir futbol akşamıydı Olimpiyat stadında ki maç.

        Karagümük, çok yetenekli, bireysel özellikleri yüksek, teknik kapasitesi olan bir takım. Düşme mücadelesi vermeleri elbette yadırganıyor. Lig’de bulunan bir çok takıma göre daha kaliteli kadroya sahipler. Buna rağmen bulundukları yer sıkıntılı. Bundan sonra ki maçları onlar adına final niteliğinde geçecek. Mendes ile Eysseric’in kırmızı kart görmesi büyük eksiklik olacak kalan maçlar öncesi.