Mersin'de yasa dışı olarak mavi yengeç avlayan 2 şüpheli yakalandı
Mersin'in Silifke ilçesinde yasa dışı olarak mavi yengeç avcılığı yaptıkları belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı.
Mersin'in Silifke ilçesinde yasa dışı olarak mavi yengeç avcılığı yaptıkları belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığının açıklamasına göre, Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde yasa dışı şekilde yengeç avcılığı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlatıldı.
Bölgede araştırma yapan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, tekneyle açıldıkları gölde mavi yengeç avlayan 2 şüpheliyi yakaladı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı çalışmada, şüpheliler hakkında "özel koruma bölgesi içerisinde yasak alanda bulunma" ve "yasa dışı mavi yengeç avcılığı yapma" suçlarından işlem başlatıldı.
Ekipler, 120 mavi yengeci tekrar doğal yaşam alanına bıraktı.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Mersin
Nöbetçi Eczaneler