Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler mihrimah sultan nasıl öldü, Sultan Süleyman'ın Kızı, mihrimah sultanda çıkan yaralar, Sultan Süleyman'ın Kızı mihrimah sultan, muhteşem yüzyıl mihrimah sultan, mihrimah sultan nasıl öldü
        • 1

          Muhteşem Yüzyıl 130'uncu bölümünde Mihrimah Sultan uyanır uyanmaz aynada göğüs bölgesinde koca koca lekeler belirdiğini görüyor... Bu kaşıntının ve lekelerin nedeni ne?

        • 2

          Mihrimah Sultan’ın vücudunda çıkan yaralara hiçbir hekim çare bulamıyor. Son olarak Hürrem Sultan'ın bulup getirttiği Pedro isimli gayrimüslim bir hekim Mihrimah Sultan’ı tedavi etmeyi başarıyor. Rüstem Paşa kıskançlığından Mihrimah Sultan'ı perde arkasından tedavi ettirmek istiyor ancak hekim bu şekilde tedavi edemeyeceğini anlatıyor.

        • 3

          Ancak Mihrimah ile Pedro’nun yakınlığı Rüstem Paşa’yı rahatsız ediyor. Hekim Pedro’yu başarılı oyuncu Burak Sağyaşar canlandırıyor. Yaraların zehir olmadığını tahmin etse de bulaşıcı olup olmadığı kesin değil.

        • 4

          Peki Mihrimah Sultan gerçekte kimdir? Nasıl ölmüştür?

        • 5

          Mihrimah Sultan, Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın kızıdır. 1522 yılında doğdu. 1539 yılında Rüstem Paşa ile evlendi. 1566 yılında babası öldükten sonra küçük kardeşi II Selim tahta çıktı. Bu sırada Hürrem Sultan ölmüştü.

        • 6

          Mihrimah Sultan kardeşi için neredeyse bir Valide Sultan rolü oynamıştır. Yaşamı boyunca devlet işlerinde çok söz sahibi oldu. Annesi Hürrem Sultan gibi o da Lehistan kralı II. Zygmunt August'la yazışmalar yaptı. Çok büyük bir servet sahibi oldu.

        • 7

          1540-1548 yılları arasında Mimar Sinan'a İstanbul'un Üsküdar ilçesinde iskele, camii, medrese, ilkokul ve hastaneden oluşan büyük bir külliye yaptırdı. Ayrıca 1562-1565 yılları arasında yine Mimar Sinan, İstanbul'un Edirnekapı semtinde cami, çeşme, hamam ve medreseden oluşan Mihrimah Sultan Camii ve külliyesini yaptı.

        • 8

          Mihrimah Sultan 1578 yılında yeğeni (kardeşi Selim'in oğlu ) III. Murat'ın saltanatı sırasında öldü ve babası I. Süleyman'ın Süleymaniye Camii'ndeki türbesinde babasının yanına gömüldü.

          2011 yılından beri yayınlanan Mühteşem Yüzyıl dizisinde Mihrimah Sultan karakterini oyuncu Pelin Karahan canlandırıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa