X

Günün gelişmelerini anlık takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Takipte Kalın

 
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e 4 yıldır sözcülük yapan ve İsrail’e Büyükelçi olarak atanan Namık Tan’a ilk resepsiyon gazeteci Fatih Çekirge’den geldi.
 
Dışişleri Bakanı Abdullah Gülün de hazır bulunduğu veda resepsiyonunda Namık Tan’ın eşi Figen Tan ve kızı Aslı Tan da hazır bulundu.
 
4 yıldır Büyükelçi Namık Tan’la birebir diyalogda bulunan katılımcı gazeteciler şu isimlerden oluştu.
Mustafa Balbay (Cumhuriyet), Taki Doğan (Habertürk), Murat Yetkin (Radikal), İsmail Küçükkaya (Akşam), Mustafa Ünal (Zaman), Faruk Bildirici (Hürriyet), Aslı Aydın Taşbaş ve Metehan Demir (Sabah) Deniz Zeyrek (Radikal) Mustafa Karaalioğlu ve Mehmet Ocak (Yenişafak), Uğur Şafak (NTV), Murat Çevik (Bugün), Yavuz Oğan (CNN) Akif Beki (Başbakanlık sözcüsü), Ahmet Sever (Başbakan Danışmanı), Uğur Ergan (Hürriyet) Yusuf Kanlı (Deiliy News), Osman Sert (CNN),  Evren Mesci (Sabah) ile Emekli Büyükelçiler Necati Utkan ve Ömer Akbel, Paris Başkonsolosu Aydın Sezgin ve Namık Tan’ın yakın dostu işadamı Nihat Özdemir katıldı.
 
Resepsiyonda bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül,  ‘"O kadar iyi çalıştık ki bir arar göndermesem mi acaba diye düşündüm. Ama sonra kararımı verdim. Biran önce gitsin ve biran önce dönsün’ dedi. Resepsiyıonu veren Hürriyet yazarı  ve HABERTÜRK'te Perde Arkası programını Murat Çelik'le birlikte hazılayıp sununa Fatih Çekirge ise gazetecilerin soru sormaması için elinden gelen asist görevini yaparak Bakan Gül’ü marke etti.
 
HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç ise uçak rötarı yüzünden  resepsiyona son anda katılarak sürpriz yaptı.
 
İlk kez Büyükelçi Namık Tan medya mensuplarının sorularına muhatap olmadan basın mensuplarıyla sohbet etme olanağı buldu.
 
Kavaklıdere Tenis Kulübü Orkestrası’nın sunduğu müzik eşliğinde geçen resepsiyon gece geç saatlerine kadar sürdü.