Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin (MCBÜ) 2023-2024 akademik yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

        Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Manisa Valisi Enver Ünlü akademik çalışmaların iklim değişikliği, afetler, salgın hastalıklar ve küresel sorunlara da odaklanması gerektiğine dikkati çekti.

        Kentin MCBÜ'nün öncülük ve rehberliğine büyük ihtiyaç duyduğunu ifade eden Ünlü, üniversitenin bu anlamda kılavuz olma görevini layıkıyla yerine getireceğine inandığını kaydetti.

        AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu da MCBÜ'nün yürüttüğü projelerle bölgesine ve ülkesine değer kattığını söyledi.

        Hükümet olarak eğitim alanında da kente önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Yenişehirlioğlu, şunları kaydetti:

        "Eğitim alanında da Manisa'mızı devrim niteliğinde projelerle buluşturduk. Bugün de üniversitemizle ilgili 3 önemli gelişmeyi sizinle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Binası ve personel altyapısı tamamlanan onkoloji hastanemizin açılışı çok yakın bir zamanda gerçekleştirilecektir. Diş hekimliği fakültemizin inşası yönünde çalışmalar büyük bir hızla devam etmektedir. Ziraat fakültesi ihtiyacımızın bulunduğunu tespit ettik. Ve YÖK Başkanımız nezdinde birçok girişimlerde bulunduk. İnşallah çok yakın bir zamanda ziraat fakültemizin müjdesini sizlerle paylaşmak isterim."

        En çok bilimsel makale yayımlayan akademisyenlere belgelerinin verildiği törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa