Kendilerini emniyet müdürü olarak tanıtıp kadının 5 milyon 450 bin lirasını dolandırdılar
İzmir'in Foça ilçesinde, kendilerini emniyet müdürü olarak tanıtarak 65 yaşındaki kadının 5 milyon 450 bin lirasını dolandırdığı iddia edilen 2 şüpheli tutuklandı.
İzmir'in Foça ilçesinde, kendilerini emniyet müdürü olarak tanıtarak 65 yaşındaki kadının 5 milyon 450 bin lirasını dolandırdığı iddia edilen 2 şüpheli tutuklandı.
Yenifoça Jandarma Karakol Komutanlığına başvuran Ş.I. isimli kadın, 14 Nisan'da telefonda görüştüğü 2 kişinin kendilerini il emniyet müdürü olarak tanıttığını belirtti. Bu kişilerin görüşmede, isminin terör örgütü içerisinde geçtiği gerekçesiyle para talep ettiğini, korktuğu için de evini satarak toplam 5 milyon 450 bin lira gönderdiğini anlatan kadın, şikayetçi oldu.
Foça Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde çalışma başlatan Jandarma Suç Araştırma Timi ekipleri, şüphelilerin K.A. (19) ve A.Ü.K. (22) olduğunu belirledi.
Zanlıların, parayı valizle aldıkları ve ticari taksiyle İstanbul'a gittikleri bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, yol güzergahındaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Çalışmalar sonrası şüpheliler, İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen operasyonla yakalandı.
Jandarmadaki ifade işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen 2 zanlı çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İzmir
Nöbetçi Eczaneler