Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, savunma sanayiindeki yerlilik oranının yüzde 80'lere çıkarıldığını belirterek, "İnşallah 14 Mayıs'ta son 20 yılın tüm kazanımlarını bu memlekete kalıcı olarak getireceğiz ve 2053'e bu vizyonla yürüyeceğiz." dedi.

        AK Parti'nin İzmir milletvekili adayı olan İnan, seçim çalışmaları kapsamında kentteki hemşehri derneklerini ziyaret etti.

        Bayraklı'daki Erzurumlular Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği'nde yaptığı konuşmada muhalefeti yalan siyaseti yapmakla suçlayan İnan, muhalefet partilerinin teröre karşı duruş gösteremediğini savundu.

        Muhalefetin yerli ve milli olmadığını öne süren İnan, "Biz artık 14 Mayıs'ta terörün tahakkümü altına girmiş siyasetçileri de tasfiye etmek durumundayız. Biz isteriz ki muhalefetin de bu terör örgütlerine karşı bir duruşu olsun, bir tavrı olsun. 2,5 senedir bize ne diyorlar, 'Bizim terör örgütleriyle uzaktan yakından alakamız yok, biz altılı masa olarak işte şu masadaki kişilerle beraberiz.' Biz ne dedik, 'Siz karanlıkta HDP ile el ele tutuşuyorsunuz, bu milletin aklıyla alay etmeyin.' Cumhurbaşkanımız çıktı dedi ki, 'O masanın altında HDP var, PKK var.' Biz bunu her söylediğimizde inkar ettiler." diye konuştu.

        Terör örgütlerinin açıklamalarına hiçbir CHP'li milletvekilinin tepki göstermediğini savunan İnan, HDP'li bazı isimlerin de Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılacağı yönünde sözler verdiğini söyledi.

        İnan, şöyle konuştu:

        "Diyor ki hapishanelerdeki prangaları kıracağız. Ya siz nereyi kırıyorsunuz? Bu ülkede bir yargı, hukuk, adalet düzeni var. Bu adalet düzeni, iktidar değişikliklerinde karar mekanizması değişebilen bir süreç değil. Siz nasıl bakıyorsunuz bu meselelere? Anlamak mümkün değil. Ama vermek istedikleri mesaj, terör örgütlerine duymuş oldukları mecburiyetten, mahcubiyetten. Terörle ortak olmuş bir kadro var karşımızda."

        İnan, AK Parti'den önce savunma sanayiindeki yerlilik oranının yüzde 20 olduğunu, yapılan çalışmalarla bu rakamın yüzde 80'e çıkarıldığını kaydetti.

        Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesi vermeye devam ettiğini belirten İnan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İnşallah 14 Mayıs'ta son 20 yılın tüm kazanımlarını bu memlekete kalıcı olarak getireceğiz ve 2053'e bu vizyonla yürüyeceğiz. Son yüzyılın tüm yalancılarını toplayın Kılıçdaroğlu döneminde atılan yalanlar kadar etmez. Türkiye'nin ilerleyişine, bu kutlu davanın yürüyüşüne engel olamayacaklar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa