Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) uzmanları İzmir Ticaret Odası (İZTO) üyelerini suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanı ile mücadelede tedbir ve yükümlülükler hakkında bilgilendirdi.

        İZTO'dan yapılan açıklamaya göre, MASAK tarafından, terörizmin finansmanı ve suç gelirlerinin aklanması suçları ile mücadelede kamuoyu duyarlılığının artırılması amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı odada gerçekleşti.

        Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Oda Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, MASAK'ın yıl içerisinde sayısı 100 binleri geçen şüpheli işlem bildirimlerini incelediğine dikkati çekerek, "Hepimizi derinden sarsan, ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden olan deprem felaketleri sonrasında vatandaşlarımıza yardım edeceğini belirterek bağış ve yardım toplayan ancak dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği değerlendirilen kişilere karşı MASAK'ın harekete geçtiğini sizlerle paylaşmak isterim. MASAK'ın üstlendiği bu önemli sorumluluk ülkemiz ve kentimiz ekonomisinin sağlıklı büyümesi ve güvenli bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesi açısından hayati bir noktada konumlanıyor." ifadelerini kullandı.

        Oda olarak mali suçlarla mücadelede aktif rol almayı önemsediklerini kaydeden Kahraman, üyeler ve iş dünyasının MASAK mevzuatına uyumlu çalışmasına yardımcı olmak için çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

        Daha sonra MASAK uzmanları, "Suç Gelirlerinin Aklanması", "Terörün Finansmanı İle Mücadelede Önleyici Tedbirler ve Yükümlülükler" konularında sunum gerçekleştirdi. Uzmanlar sunumun ardından üyelerin sorularını cevapladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa