Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından İzmir'in Dikili ve Aliağa ilçesine yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.

        AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sürekli depremzede ailelerin talep ve beklentilerini dinledi.

        İzmir'in deprem bölgesi olduğu gerçeğinin yeni olmadığını belirten Sürekli, "Önemli olan yüzleşmek ve gereğini yapmak. Meseleyi salon toplantılarının ötesine taşımak. Ancak baktığınızda, yerel idarenin yüzde 80'i dönüşmesi gereken İzmir'de, 4 yılda da bir tek daire teslim edemediğini görüyoruz. Kentsel dönüşüm adımları atmak yerine kendi etrafında dönen ve başladığı yere dönen bir yerel idare var. Ortada, gelecek için yüzde 10'la övünen ama deprem dirençliliği ve kentsel dönüşüme şimdiye kadar yüzde 1 bile bütçe ayırmayan bir belediye var." diye konuştu

        Sürekli, Örnekköy, Uzundere ve Gaziemir dönüşümlerine ilişkin, şu ifadeleri kullandı:

        "Bu yılın bütçesinde özel kalem, reklam ve organizasyon giderleri depremle mücadeleye, kentsel dönüşüme ayırdıkları bütçenin üçte biri. Reklam, tanıtım bütçesi 250 milyon lira iken Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'na 68 milyon lira ayırdılar. Bugün kendi kendilerini alkışlayıp, alkış bekledikleri tablo bu işte. İzmir'in yaşadığı deprem felaketinin üzerinden 2 yılı aşkın zaman geçti. Yaptıkları bir şey yok. Bugün yaşadığımız asrın felaketiyle gündemleri yeniden deprem oldu. Bunlar popülist yaklaşımlar. Altı boş işler."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa