Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde havanın ısınmasının ardından sarı çiçeklerle renklenen tarlalar güzel görüntüler oluşturdu.

        Türkiye'nin en yüksek rakımdaki yerleşim yerlerinden Yüksekova'da, ilkbaharda doğanın canlanmasıyla araziler ve yüksek kesimler yeşilin tonlarına büründü.

        Bir süre önce çiçek açan çiğdemlerle kaplanan ilçedeki tarım arazileri, şimdi de sarı çiçeklerle renklendi.

        Zirveleri karla kaplı Cilo Dağları ve yeşeren arazilerle bütünleşen çiçekler, seyrine doyumsuz manzara oluşturdu.

        Bölgeye gelen doğaseverler ve fotoğraf tutkunları, çiçeklere bürünen alanları gezdi, eşsiz manzarayı görüntüledi.

        Doğa fotoğrafçısı Turan Koca, AA muhabirine, ilçedeki arazilerde değişik zamanlarda farklı çiçeklerin açtığını söyledi.

        Ovanın açan çiçeklerle sarı renge büründüğünü belirten Koca, "Ortam harika. Çiçekler, karlı dağlar, yeşilin tonları... Biz de bu güzelliğin içindeyiz. Bugün yöresel kıyafetli arkadaşları ve ot toplayan kadınları görüntüledik. Bol bol fotoğraf çektik. Buradaki çiçekler yaklaşık 2 hafta kalıyor. Kuşlar da buraya geliyor. Bazı bölgelerde ters laleler de var. Buranın en güzel mevsimi ilkbahar. Birçok kişi gelip burada fotoğraf çekiyor. Burada doğal stüdyo oluşmuş." dedi.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
        Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa