Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Efkan Ala: Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları açık provokasyon

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın Sur'a yürüme çağrısı için "Açık bir provokasyon, bunu yapanlar sonuçlarına katlanır" dedi.

        İçişleri Bakanı Ala, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, operasyonların devam ettiği Sur ilçesine yürüyüş çağrısının provokasyon olduğunu belirterek, "Provokasyonu yapan da sonuçlarından sorumludur" dedi.

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM'de gazetecilerin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların yapıldığı ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur ilçesine yürüyüş çağrısına ilişki sorularını yanıtladı.

        Bunun açık bir provokasyon olduğunu ifade eden Ala, "Provokasyonu yapan da sonuçlarından sorumludur. Vatandaşlarımıza çağrımız da kesinlikle bu tür provokasyonlara prim vermemeleridir. Biz onların huzur ve güvenliği için her türlü hukuki işlemi yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde huzur ortamını inşallah hazırlayıp kendilerine takdim edeceğiz" dedi.

        "HUZURU GÜVENİ İNŞALLAH SAĞLAYACAĞIZ"

        Operasyonların devam edip etmeyeceğine ilişkin soru üzerine Ala, şunları kaydetti:

        "Nerede çukur varsa, nerede bomba düzeneği varsa, nerede vatandaşımızı huzursuz eden bir terörist, baskı varsa, orada elbette sürecek. Ama onların olmadığı yerde, görüyorsunuz hiçbir sorun yok. Bölgede de insanlar işinde gücünde. Orada huzuru güveni inşallah sağlayacağız."

        DEMİRTAŞ YÜRÜYÜŞE ÇAĞIRMIŞTI

        HDP lideri Selahattin Demirtaş, Diyarbakır halkını çarşamba günü operasyon ve yasağın olduğu Sur İlçesi'ne yürümeye çağırmıştı. "Abluka kaldırılıncaya kadar geri adım atmayacağız" diyen Demirtaş, "Biz Sur'da çatışmanın biteceği şeklinde kanalı açmış durumdayız. Sadece ablukanın kalkması halinde 1 gün sonra çatışmalar tümden bitmiş olacaktır. Bu gurur ve güvenlik meselesi yapılmamalı, toplumun geleceği düşünülmelidir" demişti.

        VALİLİK SUR'A GİRİŞLERİ YASAKLADI

        Diyarbakır Valiliği de bugün yaptığı açıklamada ikinci bir emre kadar saat 12.00'den itibaren Sur'a girişleri yasaklamıştı. Sur'a sadece ikamet edenlerin girebileceğini bildirilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa