Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "ByLock kullananların sayısı 215 bin 92 kişi. Sayın Başbakana göre bunların içinde bir tek siyasetçi bile yok. Aklınız eriyor mu? Bizim aklımızla alay mı ediyorlar? 215 bin kişi varsa, açıklayın kardeşim. Bunlar darbeci, terörist demiyor musunuz? Açıklayın. Dönüp bize diyorlar ki Siz, FETÖyü destekliyorsunuz. Açıkla kardeşim, kimin destekleyip desteklemediği çıksın ortaya." dedi.

Kılıçdaroğlu, NTVde katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"15 Temmuzla ilgili kontrollü darbe girişimi ifadesini kullandınız. Bununla ne demek istediniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, 15 Temmuzda 248 kişinin şehit, çok sayıda kişinin ise gazi olduğunu, darbeye karşı parlamentoda grubu olan 4 siyasi partinin mücadele ettiğini, insanların sokağa çıktığını hatırlattı.

"Üzerimize düşen bu darbeyi bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarmaktır, darbeyi örtbas etmek değildir." diyen Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan komisyonun görevini yapmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Ben 248 şehidin ve çok sayıda gazinin kanının hesabının sorulmasını istiyorum. Eğer bir siyasal iktidar, darbe komisyonunu çalıştırmazsa, bizim arzu ettiğimiz kişileri darbe komisyonuna davet ettirmezse biz ne yapacağız? Hükümetin samimiyetini sorgulayacağız değil mi?" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ