Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, başkanlık sistemine ilişkin olarak, "İki tür yol takip edilebilir. Biri çok kapsamlı bir anayasa değişilik teklifidir. Bu hazırlığımız tamamlanmıştır. Bir de daha dar kapsamlı anayasa paketi hazırdır. Anayasa deyince bizim tek başına gücümüz yetmiyor. Diğer partilerin tavırlarını görmemiz lazım. Sayın Bahçeli'nin beyanları açıktır. Burada MHP'nin nasıl tavır takınacağı, CHP'nin nasıl tavır takınacağı bizim için önemlidir. Tek başına halledemezsek topa girmeyiz. Konsensus gerekirse onu ararız. Buna göre takvimi işletmeye başlarız. Müzakere süreci işletilmelidir, diğer partilerin görüşlerini değerlendirmeliyiz. 330'u aşacak irade görürsek gündeme getiririz" dedi.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapıldı. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Kurtulmuş'un açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Terör örgütleriyle mücadelede ilgili birimlerimizin koordineli çalışmaları devam ettikçe terör örgütlerinin köşeye sıkıştığını görüyoruz. Koordineli çalışmalar sonucu 296 çok önemli olayın bu yıl içinde engellenmiş olması fevkalade değerlidir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ