Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

AB-Türkiye Zirvesi için Brüksel'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Ana Karargahı'nda Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıdan satır başları:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg:

- Suriye'de bu krizin barışçıl şekilde çözülmesi için kararlığımız devam ediyor.Rusya'nın bölgedeki askeri varlığı insani krizi derinleştirmiştir.Diyaloğu ve gerginliğin azaltılmasını tavsiye ediyoruz.

-NATO gerektiğinde çok hızlı hareket etmekte. Operasyon alanımızı genişleteceğiz. Etkinliğimizi Ege Denizi'nde artırmak istiyoruz. NATO gemileri mülteci botlarını geri püskürtmeyecek tabii ki.

Başbakan Ahmet Davutoğlu:

- Tarihi bir dönemden geçiyoruz.Rusya'nın ve rejimin hava saldırılarının artması nedeniyle son aylarda mülteci sayısında artış oldu.Ateşkes var ama insani sorunlarla karşı karşıyayız.İnsanlar çok kötü durumda ve endişeliler.

- DAEŞ, PKK, YPG ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor.

- Mültecilerin yaşadıkları yerlerdeki hayat standartlarını artırmak için Türkiye ile Avrupa'nın bağlarını artırmak için gerekli.

- Mültecilerin hayatlarına saygı göstermeliyiz.İnsan kaçakçılarını engellemeliyiz, AB ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmeliyiz.

- Hiç kimseye hiçbir mülteciye zarar vermeden bir çıkış yolu bulabiliriz. Bu sırtımızda bir sorumluluk.

- Amaç olarak Türkiye ve Ege üzerinden geçmek isteyenlerin önüne geçmek istiyoruz. Etkin bir koordinasyon kurmak istiyoruz. Türkiye'den mültecileri korumak istiyoruz. Yasal göçü ortaya koymak istiyoruz.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ