Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
GAZETE HABERTÜRK

Son yıllarda giderek artan çevre bilinci, belediye hizmetlerine de yansıdı. Doğal yaşamı korumak için önemli çalışmalar yapan İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret AŞ (İSTAÇ), geçen yıl 7 bin 891 gemiden 171 bin 267 metreküp atık topladı.

Gemilerden toplanan atık miktarının yaklaşık bin 700 TIR’ın aldığı yüke eşit olduğu bildirildi. İSTAÇ, Boğaz’da seyreden gemilerdeki atıkları toplayarak hem doğanın korunmasına hem de ekonomiye katkıda bulundu.

İBB iştiraki olan ve Avrupa Gemi Atık Alımcıları Birliği üyeliği bulunan İSTAÇ, 13 lisanslı atık alım gemisiyle petrol türevli atıkları, pis suları ve çöpleri 7 gün 24 saat topluyor.

Geçen yıl, 7 bin 891 gemiye hizmet veren şirket, 171 bin 267 metreküp atık topladı. Gemilerden toplanan atığın 129 bin 958 metreküpü petrol türevli atıklardan, 12 bin 174 metreküpü çöplerden, 29 bin 135 metreküpü ise pis sulardan oluştu. Söz konusu atıklar, ek yakıt elde edilmesi amacıyla susuzlaştırılarak İstanbul Enerji AŞ’ye gönderildi.

İstanbul Enerji AŞ’de yapılan işlemlerin ardından yaklaşık 20 bin ton atık yağ ekonomiye geri kazandırılmış oldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ