Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ 1 TL'lik tazminata mahkum oldu

        Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ'ın, Sözcü Gazetesi'nde yayımlanan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u hedef alan bir köşe yazısını sosyal medya hesabından paylaşması üzerine başlatılan hukuki süreç tamamlandı.

        Necati Doğru imzalı yazıda, Belek'teki Orman Yangın Üssü'nün kapatıldığı, söz konusu alanın imara açıldığı ve Bakan Ersoy'a ait olduğu öne sürülen bir şirket tarafından lüks otel yapıldığı iddia edilmişti.

        Bakanlık tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, bahse konu alanın mülkiyet ve tahsis süreçleri ayrıntılı biçimde ortaya konulmuş; söz konusu arazinin 1990 yılında Serik Belediyesi'ne tahsis edildiği, belediye tarafından özel bir şirkete verildiği, bakanlığın bu duruma itiraz ederek tahsisi iptal ettiği ve hukuki süreçlerin bakanlık lehine sonuçlandığı açıkça ifade edilmişti. Buna rağmen, Özdağ'ın söz konusu yazıyı hiçbir doğrulama yapmaksızın paylaşması, kamuoyunu yanıltmaya yönelik sorumsuz bir tutum olarak değerlendirildi.

        KİŞİLİK HAKLARINI İHLAL ETTİ

        Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şahsı ve bakanlık makamı hakkında ithamlar içeren paylaşıma karşı hukuki yollara başvurdu, 1 liralık tazminat istedi. Açılan tazminat davasında mahkeme, Selçuk Özdağ'ın paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığına ve kişilik haklarını ihlal ettiğine hükmetti.

        Yargılama sonucunda mahkeme, Özdağ'ın Bakan Ersoy'a yönelik iftira niteliğindeki paylaşımı nedeniyle talep edilen tazminatı ödemesine karar verdi.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Beşiktaş'ta facianın eşiğinden dönüldü

        Beşiktaş'ta facianın eşiğinden dönüldü: Freni boşalan tır binaya çarptı (İHA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa