Eskişehir'de tarihi çeşmeye "Çöp" darbesi: Muhtar çareyi yazı asmakta buldu Tarihi çeşmeyi çöplüğe çevirdiler, mahalle muhtarı not yazdı Muhtar Özat'tan mahalleliye çağrı: "Tarihi mirasa sahip çıkalım"
Eskişehir'de bakımı yapıldıktan kısa süre sonra duyarsız vatandaşlar tarafından içine izmarit ve çöp atılarak kirletilen tarihi çeşmenin durumu mahalle muhtarını harekete geçirdi.
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Alanönü Mahallesi'nde yer alan tarihi çeşme, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin çevre kirliliği engeline takıldı. Belediye ekiplerince 21 Kasım 2025 tarihinde bakımdan geçirilen çeşmenin yalağı, kısa sürede sigara izmaritleri, kuruyemiş kabukları ve atıklarla dolduruldu. Tarihi dokuya verilen bu zarar üzerine Alanönü Mahalle Muhtarı Hüseyin Özat, çeşmenin üzerine bir uyarı yazısı asarak duruma tepki gösterdi.
"Lütfen çeşmemizi koruyalım"
Mahalle sakinlerine ve özellikle gençlere doğrudan seslenen Muhtar Hüseyin Özat, astığı yazılı notta şu ifadeleri kullandı:
"Kıymetli Alanönü mahalle sakinlerimiz; 21 Kasım 2025 tarihinde Odunpazarı Belediyemiz tarihi çeşmemizin bakımını yaptı. Mahalle sakinlerimizden ve gençlerimizden rica ediyorum; lütfen çeşmemizi koruyalım. En kısa zamanda gerekli müracaatlarda bulunarak çeşmemizin akması için çaba göstereceğim."
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Eskişehir
Nöbetçi Eczaneler