Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir'de bakımı yapıldıktan kısa süre sonra duyarsız vatandaşlar tarafından içine izmarit ve çöp atılarak kirletilen tarihi çeşmenin durumu mahalle muhtarını harekete geçirdi.
        Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Alanönü Mahallesi'nde yer alan tarihi çeşme, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin çevre kirliliği engeline takıldı. Belediye ekiplerince 21 Kasım 2025 tarihinde bakımdan geçirilen çeşmenin yalağı, kısa sürede sigara izmaritleri, kuruyemiş kabukları ve atıklarla dolduruldu. Tarihi dokuya verilen bu zarar üzerine Alanönü Mahalle Muhtarı Hüseyin Özat, çeşmenin üzerine bir uyarı yazısı asarak duruma tepki gösterdi.

        "Lütfen çeşmemizi koruyalım"
        Mahalle sakinlerine ve özellikle gençlere doğrudan seslenen Muhtar Hüseyin Özat, astığı yazılı notta şu ifadeleri kullandı:
        "Kıymetli Alanönü mahalle sakinlerimiz; 21 Kasım 2025 tarihinde Odunpazarı Belediyemiz tarihi çeşmemizin bakımını yaptı. Mahalle sakinlerimizden ve gençlerimizden rica ediyorum; lütfen çeşmemizi koruyalım. En kısa zamanda gerekli müracaatlarda bulunarak çeşmemizin akması için çaba göstereceğim."

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
        Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa