Tofaş'tan yeni yılda 50 milyon avroluk yeni yatırım, 500 yeni istihdam
Tofaş firması, Egea'nın satışlarının patlaması üzerine, 50 milyon avroluk yatırımla 2. gövde hattı kurma kararını aldı. Bu yatırım sayesinde 500 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor
ABONE OLYeni yılla birlikte 13 günlük tatile giren Tofaş Fabrikası 2017 yılında 50 milyon avroluk yatırımla 2. gövde hattı kurma kararı aldı. Egea'nın yurt içi satışlarındaki patlama ve özellikle Amerika ile Avrupa'dan gelen talepler karşısında 2 üretim bandında da değişikliğe giden fabrika, Egea modelini tek banttan, Fiorino modelini ise Doblo modeli ile birlikte aynı bantta üretme kararı aldı. Fabrikada 2 haftalık tatilde envanter ve bakım işlerinin yapılması planlıyor.
2016 yılında 386 bin aracın üretildiği Tofaş'ta yeni yılda 450 bin aracın üretilmesi hedefleniyor. Amerika'ya Dodge markasıyla satılan Egea modeline İtalya'dan da yoğun talebin gelmesi üzerine daha önce Doblo modeliyle aynı banttan üretilen Egea'nın tek banttan üretilip üretim sayısının 2 katına çıkarılması Doblo ile MSV (Fiorino) hattının birleştirilmesi ayrıca 2017 yılında 7 bin adet Linea modelinin üretilmesi planlanıyor.
2. gövde hattı kurma kararı alınan fabrikada Fiat Egea Ailesi'nin toplam yıllık üretim kapasitesi 250 bin adete çıkarılacak. Bu rakam mevcut haliyle yıllık 190 bin adetken bu konuda 50 milyon avroluk bir yatırım yapılacak. Fabrika şu an gelen talebi karşılayamadığı için bu yatırımı 2017' nin ilk çeyreğine yetiştirmek istiyor.