Havaalanı ve metro projeleri konut fiyatlarını arttırıyor
Havaalanı ve metro projelerine, metrobüs duraklarına yakın bölgelerde konut fiyatları artıyor
ABONE OLAltın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu bölgelerin başında İncirli'nin ve Topkapı'nın bulunduğuna işaret ediyor. Buralarda yer alan konutların pahalılığını havaalanına, metro ve metrobüs hatlarına yakınlığa bağlıyor.
Kayaşehir'de de emlak yoğunluğunun arttığına temas eden Erilkun, bölgede markalı projelerin ilgi gördüğünü belirtiyor. Ardından şu açıklamalarda bulunuyor:
"Kayaşehir'in ticari alanları konuttan çok daha değerli. Çünkü ticari alan sayısı çok gerilerde. Öyle ki 17. Bölge'de yapılacak olan Arnavutköy bağlantı yolu kavşağında daha ticari alan inşaatı başlamadı. İnşa edilecek ticari bölgede dükkân sayısı da oldukça sınırlı. Bu nedenle Kayaşehir giriş dükkânları ve projelerin ön cephede bulunan ticari alanları büyük ilgi görüyor."
Hakan Erilkun, Zekeriyaköy'ün Maslak ve Sarıyer'e yakın olduğuna; bu durumun arsa fiyatlarını arttırdığından söz ediyor.
Altın Emlak Genel Müdürü, Anadolu Yakası'nda yer alan yeni çekim alanlarını ise şöyle sıralıyor: