Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyanın en kötü oteli: Cecil Hotel korkunç hikayesi...
        • 1

          Los Angeles’da 1920 yıllarında pek fazla otel bulunmuyordu. Cecil Hotel’de bu ihtiyacı karşılamak için inşa edildi. 20 Şubat 1924’te otel hizmete açıldı, başlarda turistlere hizmet veren Cecil Hotel, 5 yıl içerisinde hızlı bir çöküntü yaşadı.

        • 2

          O dönemlerde ABD’de yaşanan ‘Büyük Buhran’ ekonomik krizi ülkeyi resmen felç etti. Bu krizden Cecil Hotel’de etkilendi, artık otele turistler gelmiyor sokaklarda kalan yoksul ya da polisten kaçan suçlu insanlar kimlik değiştirerek konaklamaya başlıyordu.

        • 3

          Cecil Hotel’de olaysız bir gün yaşanmamaya başladı, özellikle otelin ucuz konaklama imkânı sağlaması bu duruma zemin hazırlayan temel etkenlerden birisiydi. Az para kazanan insanlar rahatlıkla otelde konaklayabiliyordu.

        • 4

          SUÇ MEKANINA DÖNÜŞTÜ!

          Böylelikle çok geçmeden bir suç mekânına dönüştü. Polisler sürekli olarak Cecil Hotel’e uğruyordu. Cecil Hotel’i tarihe yazdıran olaylardan birisi 1964 yılında öldürülen Goldie Osgood’dur.

        • 5

          Goldie Osgood güvercin sevdasıyla tanınmış ve hatta kendisine güvercin Goldie lakabı verilmiştir. 1964’te Cecil Hotel’de tecavüze uğrayan Goldie Osgood, bıçaklanarak öldürülmüş ve soyulmuştur. Aradan yıllar geçmesine rağmen katili bulunamamıştır.

        • 6

          SERİ KATİLLER OTELDE KALIYORDU!

          Amerika’da bir dönem ‘Night Stalker’ olarak ünlenen seri katil Richard Ramirez, Los Angeles’ta adeta dehşet saçıyordu. Ramirez cinayetlerini sürdürürken Cecil Hotel’de konaklıyordu. Cecil Hotel’de kanlı elbise ile etrafta dolaşan insanlar dikkat çekmiyordu. Çünkü kavgaya karışmış veya basit bir suça bulaşmış olacağı düşünülüyordu.

        • 7

          Richard Ramirez’den sonra Avusturyalı seri katil Jack Unterweger’de kendisini gazeteci ve yazar olarak tanıtmış ve Cecil Hotel’de konaklamıştır.

          Jack Unterweger, üç kadının cinayeti işlemiştir. Cecil Hotel’i Richard Ramirez’in tercih etmesinden dolayı seçmiştir.

        • 8

          CECİL HOTEL’İN KÖTÜ ŞÖHRETİNE DAMGA VURAN OLAY!

          Cecil Hotel’in kötü şöhretini asıl ortaya koyan olay Elisa Lam isimli bir kadının otelde kaybolmasıyla gerçekleşir.

          Elisa Lam, bipolar bozukluk ve depresyonla mücadele eden bir kadındır. Uzun süredir planladığı gezisinin uğrak noktalarından birisi de Los Angeles’tır. Ucuz olduğu için konaklama yeri olarak Cecil Hotel’i tercih etmiştir ve her gün ailesini düzenli olarak aramıştır.

        • 9

          Bir gün Elisa Lam ailesini aramamış ve ailesi bu durumdan şüphelendiği için polise haber vermiştir. Los Angeles polisi durumu araştırmaya başlamış ancak ellerinde sadece garip bir asansör videosu vardır.

        • 10

          Videoda Elisa Lam asansöre biniyor ancak sergilediği garip davranışlarla dikkat çekiyordu. Birçok katın düğmesine basmasına rağmen asansörün düğmesi kapanmıyordu ve yüzü adeta hayalet görmüş gibidir.

          Daha sonra Elisa asansörden iniyor ve gözden kayboluyor. Elisa’nın bu korkutucu asansör kayıtları polis tarafından kamuoyuyla paylaşılıyor ve Youtube’da milyonlarca izleniyor.

        • 11

          Lam’in kaybolmasının üzerinden geçen 2 hafta sonra müşteriler otelin suyunun renginde ve tadında gariplik olduğunu fark ediyor. Şikâyetler üzerine yapılan çalışmalar sonucunda çıkan detaylar herkesin kanını donduruyor. 21 yaşındaki Elisa Lam’in cesedi su tankında çürümüş olarak bulunuyor. Ölüm nedeni ise hala bulunamamış, tanıkların ifadesine göre intihar ettiği düşünülüyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa