Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünce (UNWTO) tarafından belirlenen ve aralarında Bursa'dan Cumalıkızık'ın da bulunduğu 2022 En İyi Turizm Köyleri Listesi ve Geliştirme Programına seçilen köyler, Suudi Arabistan'da düzenlenen törenle belgelerine kavuştu.

        Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Müdürlük tarafından hazırlanan aday başvuru dosyasının Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulmasının ardından Bakanlık, UNWTO'nun 2022 yılı yarışmasında Cumalıkızık'ı aday gösterdi.

        Değerlendirme sonucu geliştirme programına seçilen Cumalıkızık adına yetkililer, Suudi Arabistan’ın Al Ula kentinde 12-13 Mart'ta düzenlenen törene davet edildi.

        UNWTO organizasyonuyla Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde yapılan törene, Cumalıkızık için İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer katıldı.

        Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al Khateeb, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikaşvili, Cumalıkızık’ın gösterdiği bu uluslararası başarısı vesilesiyle Özer'e tebriklerini iletti.

        Kültürel ve doğal kaynaklar, kültürel değerlerin korunması ve tanıtılması, ekonomik sürdürülebilirlik, sosyal sürdürülebilirlik, çevresel sürdürülebilirlik, turizmin gelişimi ile değer zincirinin entegrasyonu, altyapı ve erişilebilirlik, sağlık, emniyet ve güvenlikten oluşan 9 kriter üzerinden değerlendirmelerin gerçekleştirildiği yarışmaya 57 ülkeden 130 başvuru yapıldı.

        Yarışmanın sonuçları 20 Aralık 2022'ta UNWTO'nun resmi web sitesinden ilan edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa