Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu test korkularınızı size anlatıyor! Bilinçaltınızda neler saklıyorsunuz, öğrenin!
        • 1

          20. yüzyılın en ünlü psikiyatrislerinden biri olan Macar Leopold Szondi'nin hazırladığı bu görsel test, kişilerin bilinçaltında sakladığı duygu ve korkularını gün yüzüne çıkarıyor.

          Hazırsanız, teste başlayalım...

          Bir gece vakti, ıssız bir ormanda karşınıza biri çıkarak sizi korkuttu. Bu kişi, fotoğraftakilerden hangisiydi?

          Cevabı verdiğinize göre teste başlayalım...

        • 2

          1 NUMARA SADİST

          Özellikle çocukluk yıllarınızda dominant olma derdinde olan otoriter bireyler ile sorunlar yaşayıp baskı altında kalmış olabilirsiniz. Özellikle, okul hayatınızda davranışlardan memnun kalmadığınız bir öğretmeniniz tarafından psikolojik düzeyde olumsuz etkilenme ihtimaliniz de yüksek. Olgunluk çağınızda tepkisel olarak zayıf birini ezmeye çalıştığını düşündüğünüz kişilere karşı nefret hissetmeniz bundan kaynaklanmaktadır.

        • 3

          2 NUMARA EPİLEPTİK

          Çocukluğunuzun erken dönemlerinde bazı duygularınızı bastırmış olma ihtimaliniz yüksek. Resimde daha korkutucu tipler varken, fiziksel olarak güçlü gibi görünen bu kişiden koktuysanız size ve sevdiklerinize gelebilecek fiziksel tehlikelerden çok çekindiğinizi söyleyebiliriz. İlkokul dönemi ya da daha öncesinde öfkeli, sorunlu ve çevresine zarar veren bir arkadaşınızdan etkilenmiş olmanız ve kendinizi bilinçaltı düzeyde korumaya almış olmanız gayet olasıdır.

        • 4

          3 NUMARA KATATONİK

          Resimde görülen tüm kişiler içinden, güldüğü açık bir şekilde görünmekte olan tek şahsı seçmeniz oldukça dikkat çekici. Bu kişiyi seçmeniz sizin yaşamı oldukça ciddiye alan, verdiği sözleri ve sorumluluklarını yerine getirmeye özen gösteren bir kişi olduğunuzu gösterir. En büyük korkunuz ise kontrolü kaybetmek. Çocukluğunuzda ciddiyetsiz ve alaycı birinden çok çekmiş, buna tepkisel olarak ciddi birine dönüşmüş olma ihtimaliniz yüksek. Riyakarlık ve ikiyüzlülükten son derece nefret ediyorsunuz.

        • 5

          4 NUMARA ŞİZOFREN

          Resimde görülen şahıslar içinden en ifadesiz, en ruhsuz olan kişiyi seçtiniz. Bu şahsı seçmeniz şizofreni vb. durumlardan muzdarip olan kişilerden çekindiğinizi gösterir. Çocukluğunuzda böyle psikolojik bozukluklar yaşamış birinden ya da duygusuz, sevgisiz davranan birinden farkında olmadan etkinlenmiş olma ihtimalinizin yüksek olduğunu gösterir.

        • 6

          5 NUMARA HİSTERİK

          Daha güçlü tipler varken yoğun bir göz makyajı yapmış, belli belirsiz bir gülümseme halinde bulunan bu kadını seçmeniz ilgi çekmeyi seven, narsist ve sadece kendisini düşünen insanlara karşı olan nefret ve korkunuzun dışavurumu olarak ifade edilebilir. Sürekli dikkati üzerine çekmeye çalışan insanlardan bıkmış olmalısınız. Yine bu resmi seçmiş olmanız kişisel hayatınızda daha çok bencil insanlardan çektiğinizi ve artık bu insanlardan uzak olma dilediğiniz dışavurumudur.

        • 7

          6 NUMARA DEPRESİF

          Lİstedeki diğer şahışlara göre sıradan güvenilir ve zararsız görünen bu şahsı seçmeniz, arkadaşlık ve yakın ilişkiler konusunda korkular yaşadığınızı ve hep güvendiğiniz ya da güvenmek istediğiniz kişiler tarafından kötülüğe veya ihanete uğradığınızı göstermektedir. Yaşadıklarınızdan dolayı hayatınıza yeni insanlar alırken kılı kırk yarıyor ve çok titiz davranıyorsunuz. Bu sebeple gerçek anlamda güvendiğiniz insan sayısı oldukça az.

        • 8

          7 NUMARA MANYAK

          Orta yaşlıdan biraz hallice, iri ve sorunlu gözüken bu adamı seçtiniz. Bu mantıksız, düşünmeden iş yapan, sorumsuz kişilere olan nefretinizin dışavurumudur. Özellikle kendi ailesine çektiren çocuklarıyla ilgilenmeyen ancak tüm bunlara rağman otoriter bir figür yaratma çabasında olan kişilere hiçbir şekilde saygı duymuyorsunuz. Sizi bilinçaltı düzeyde böyle düşünmeye iten ve geçmişte sizi bu yönde korkutmuş bir figür olabilir. Bundan dolayı kendi kendinize yetebilme ve dıştan olabildiğinde az yardım alma hedefindesiniz.

        • 9

          8 NUMARA ÇOKLU KİŞİLİK BOZUKLUĞU

          Temiz yüzlü ve diğerlerine nazaran daha genç gözüken kişiyi seçtiniz. Böylesi bir tipin zihninize tehlikeli olarak kazınmasının sebebi gençlik ya da çocukluk döneminde bu görünümde genç birinin işlediği bir suçtan ya da kötülükten etkilenmiş olmanızdır. Bu sebeple gündelik hayatınızda yaşınızdan daha düşünceli tavırlar sergiliyor ve etrafınız tarafından olgun biri olarak tanımlanıyor olmanız yüksek bir ihtimaldir. Yine bu nedenle çocukça ve olgun olmayan tavırlar sergileyen kişilere karşı mesafelisiniz.

          Testin detayları Learning Mind'den alınmıştır.

          KİŞİLİK TESTİ İÇİN TIKLAYIN

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa