Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis’in farklı bölgelerinde son günlerde kaydedilen görüntüler, tilkilerin hem doğal alanlarda hem de şehir merkezine yakın bölgelerde daha sık görülmeye başlandığını ortaya koydu.
        Kış mevsiminin sert geçmesi ve besin arayışı tilkileri insan yaşamının olduğu yerlere yöneltmeye başlattı. Anadolu Sualtı Araştırmaları ve Sporları Derneği Temsilcisi ve doğa gözlemcisi Dr. Cihan Önen, Bitlis’te ayı, tilki ve kurt gibi pek çok yaban hayvanının görülebildiğini belirterek, son dönemde özellikle tilki sayısında artış yaşandığını ifade etti. Önen, tilkilerin sulak ve doğal alanlarda avlanırken görüntülendiğini, zaman zaman kendi aralarında rekabet ve kavga ettiklerini dile getirdi. Önen, "Vatandaşların yaban hayvanlarına yaklaşmaması, beslemeye çalışmaması ve özellikle gece saatlerinde karşılaşıldığında sakin davranarak mesafeyi koruması gerekir" dedi.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
        Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa