Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da belediye, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin, Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen afetzedelere yardımları sürüyor.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye ekiplerince Hatay'ın ardından Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yerleşke ile aşevi kuruldu.

        Nurdağı'nda konteyner kent, İshaliye'de çadır kent oluşturan belediye ekipleri, depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılarken, kurduğu aşevleriyle de depremzedelere üç öğün sıcak yemek veriyor.

        Nurdağı'nda mobil fırın kurarak ekmek üretimine başlayan ekipler, depremzedelerin hijyen, giyim ve diğer ihtiyaçlarını da karşılıyor. Nurdağı ve İslahiye yerleşkelerine mobil banyo ve seyyar tuvaletlerin montajları da yapıldı. Mobil banyo sadece yerleşkelerde yaşayanlara değil, bölgedeki depremzedelere de hizmet veriyor.

        Bu arada, Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifince de kentteki depremzedeler için yemek etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, hayatını kaybedenler için dua edildi ve depremzedelere ihtiyaçlarına yönelik yardımlar yapıldı.

        Programa katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye ile kooperatif işbirliğinde psikolojik ve sosyal destek çalışmaları yapılacağını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa