Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'nın Beypazarı ilçesinde kadınlar, tarhana ve salça yaparak kışa hazırlanıyor.

        İlçe halkının sofralarında önemli bir yere sahip tarhananın yapımı sürüyor.

        Zafer Mahallesi'nde yaşayan 83 yaşındaki Münevver Çiftci, tarhana ve salça yapımından vazgeçmediklerini söyledi.

        Tarhana, salça ile kurutulmuş biberin kilerlerinde olmazsa olmazlar arasında bulunduğunu vurgulayan Çiftci, şunları kaydetti:

        "Tarhana hamurunu serdiğimizde yavaş yavaş kuruyacak, böylece ovulması daha kolay olur. Biden kuruyan tarhana içini çok kurutmadan kurumuş olur ve çok uzun ömürlü olmaz. Sağlığımız elverdiği ölçüde, tarhana yapmaya, erişte kesimi, biber, patlıcan kurutmalarını yaparız. Kışın da çoluk çocuğumuzla birlikte yeriz. Beypazarı kadınları olarak gelenek ve göreneklerimizden vazgeçemeyiz. Kilerimizde, yada ambarımızda kışlık yiteceklerimiz olması gerekir. İlerleyen yaşıma rağmen bu işleri yapmazsam rahat edemem, huzursuz olurum."

        Bahçede yetişen ürünlerin değerlendirilmesinin önemli olduğunu dile getiren Çiftci, kendi bahçelerindeki ürünleri sağlıklı şekilde tükettiklerini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa