Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Afrika ve Asya'da 25 ülkede bugüne kadar 4 bin 943 su kuyusunun faaliyete geçirildiği bildirildi.

        Dernekten yapılan açıklamaya göre, her yıl 2 milyona yakın insanın kuraklık, hastalık ve suya ulaşma zorlukları nedenleriyle hayatını kaybettiği vurgulandı.

        Derneğin, kuraklık ve susuzluğun etkili olduğu Afrika ve Asya'da bugüne kadar 25 ülkede 4 bin 943 su kuyusunu faaliyete geçirdiği belirtilen açıklamada, geçen yıl çeşitli coğrafyalarda 386 su kuyusunun açıldığı kaydedildi.

        Bir kuyunun hizmete alınmasının 6 ile 9 ay arasında sürdüğü ve her kuyudan günlük ortalama 300 ila 500 insanın faydalandığı ifade edilen açıklamada, "Tek başına Afrika ve Afganistan'da su kuyu açtırmak isteyen bağışçıların 3 bin 500 dolar, Asya'da açtırmak isteyenlerin ise 1000 dolar bağışta bulunmaları gerekiyor." denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa