Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel 7 bıçak darbesine 8 yıl hapis! | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ankara'da eski eşi Sinem T.'yi (33) çocuklarının gözü önünde 7 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan Sinan Özçelik (41) 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ağır tahrik ve takdir indirimiyle 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        DHA'nın haberine göre güzellik merkezinde çalışan Sinem T., 2 yıl önce 2 çocuğunun babası Sinan Özçelik ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı.

        TAHLİYE EDİLDİ İTİRAZLA TUTUKLANDI

        Özçelik, geçen yıl 24 Ekim'de velayeti eski eşinde olan 11 ve 13 yaşındaki kızlarıyla Çocuk Görüşme Merkezi'nde görüştü. Özçelik, çocuklarını teslim etmek için parkta buluştuğu eski eşi Sinem T.'yi 7 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Sinem T., hastanede 10 günü yoğun bakımda olmak üzere gördüğü tedavinin ardından taburcu edildi. Tutuklanan Sinan Özçelik hakkında Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Hakaret' ve 'Tehdit' suçlarından müebbet ve farklı sürelerde hapis talebiyle dava açıldı. 12 Temmuz'da görülen 3'üncü duruşmada sanık Özçelik, tutuklu kaldığı 9 aylık süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Tahliye kararıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 24'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Mahkeme, 22 Temmuz'da Sinan Özçelik hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi. Sanık Özçelik, bunun üzerine Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü infaz ekipleri tarafından yakalanıp, tutuklandı.

        REKLAM

        "YANIMDA OLMANIZI İSTİYORUM"

        Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Sinan Özçelik, şikayetçi Sinem T., kızları T.Ö. ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanının söz verdiği Sinem T., çocuklarına tek başına baktığını ve iyi bir anne olduğunu söyleyerek, "Ben bu zamana kadar iyi bir anneydim de bıçaklanınca mı kötü oldum? Kızım babasının söylediklerinin yalan olduğunu söyledi. Biz zaten Sinan'la bizi terk etmesi sebebiyle boşandık. Ben çocuğuma hiçbir şekilde zarar vermedim. Bu 'Babayım' diyen cani, çocuklar beni kurtarmak için araya girdiğinde, 'Çekilin sizi de bıçaklarım' demiştir. Size yalvarıyorum, yanımda olmanızı istiyorum, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

        Sanık Sinan Özçelik ise "Suçu işlememdeki sebep çocuğumun bana yolladığı mesajlardır. Ben Sinem'i arkasından bıçaklamadım, parkın ortasında bıçakladım. O zaman annesiyle kızı planlayıp beni tuzağa çektiler. Ben cani değilim" ifadelerini kullandı. Kararını açıklayan mahkeme, Sanık Sinan Özçelik'e 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti, ceza daha sonra ağır tahrik ve takdir indirimiyle 8 yıl 4 aya düşürüldü.

        "ÇOCUKLARIMIN YANIMDA OLMASINI İSTİYORUM'

        Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Sinem T., “Ben 7 yerimden bıçaklandım, kasten planlayarak yaptığı zaten ortada. Mahkeme 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılamaya başladı ama çeşitli indirimler yapılarak 8 yıl 4 aya düştü cezası. Ben bu karara avukatımla birlikte itiraz edeceğim. Bence burada bir adaletsizlik oldu. Çünkü ben bir anneyim çocuklarımın gözü önünde 7 yerimden bıçaklandım. 8 yıl 4 ayı az buluyorum, daha ağır bir şekilde cezalandırılmasını beklerdim. Ayrıca ellerinde somut bir delil olmamasına rağmen karşı tarafın attığı iftiralarla benim çocuğum elimden alındı, şu anda çocuk evlerinde. Çocuklarımın yanımda olmasını istiyorum" diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO

        6 Ocak 2026: Bugün ne oldu? İşte günün öne çıkan haberleri

        Siyasetten spora, magazinden ekonomiye... Türkiye'de ve dünyada öne çıkan başlıkları, günün kaçırılmaması gereken haberlerini Helin Genç, Haberturk.com Haber Merkezi'ne soruyor. İşte 6 Ocak 2026'nın öne çıkan haberleri...* ABD Başkanı Trump, Venezuela lideri Maduro'nun hakim karşısına çıkarılmasından birkaç saat sonra verdiği röportajda ABD'nin Venezuela ile savaşta olmadığını söyledi: Biz uyuşturucu satan insanlarla savaştayız. Hapishanelerini, uyuşturucu bağımlılarını ve akıl hastanelerini ülkemize boşaltan insanlarla savaştayız* MHP lideri Devlet Bahçeli, Maduro'nun ABD'ye götürülmesi hakkında konuştu: Tarihte belki de hiç tesadüf edilmeyen haydutluk, insan kaçırma vakası yaşanmıştır* Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki üç yılda 3 milyondan fazla genci istihdama kazandıracak, 445 milyarlık kaynağı programa tahsis edeceğiz* Yeni yılla birlikte araç muayene ücretleri yeniden değerleme oranında artırıldı. Yapılması zorunlu olan muayenenin ücreti otomobiller için 3 bin 288 TL şeklinde belirlendi* Turkcell Süper Kupa yarı finalinda Fenerbahçe ile Samsunspor bu akşam karşı karşıya gelecek* Duayen sanatçı Haldun Dormen, geçirdiği enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavi görüyor. Dormen'in kontrol amaçlı yoğun bakımda olduğu öğrenildi

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa