Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 2018 yılına damgasını vuran en iyi 8 Netflix belgeseli
        • 1

          1- The Toys That Made Us

          Çocukken vakit geçirdiğimiz oyuncaklara belki de ‘oyuncak’ deyip geçmemek lazım. Büyük bir çoğunluğun hayatında yer edinen oyuncaklar bir jenerasyonun popüler kültürü hakkında birçok bilgi verebilir. Bu dizi bize İkinci Dünya Savaşı sonrası nesillerinin ana hatlarının tarihini, temsil ettikleri medya imtiyazlarını, zamanlarını ve onlarla nasıl değiştiklerini anlatıyor.

        • 2

          2) Chef’s Table

          Yemek programları her yaştan izleyicinin ilgisini çekmiştir. Chef’s Table dünya çapında kendisini ispatlamış şeflerin mutfaklarına ve hikayelerine konuk oluyor. Çoğu yemek programının aksine her bölüm işini tutkuyla yapan şeflerin hayatlarına odaklanıyor. Geçtiğimiz günlerde çıkan 5.sezonda, Geleneksel Türk Yemekleri yapan Musa Dağdeviren’in hikayesini de kaçırmayın derim.

        • 3

          3) Dirty Money

          Küresel ekonomiye yayılan açgözlülük, yolsuzluk ve suçun açığa çıkmasıyla ilgili çeşitli hikayeleri belgeleyen bir Netflix orijinal serisi. İlaç firmalarından bankalara, Donald Trump’tan oto sanayiye kadar pek çok konuda ve alanda yapılan para aktarımlarını ve kazanımlarını objektif bir açıdan değerlendiren bu dizi sizi pek çok bilmediğiniz konu hakkında fikir sahibi edecek.

        • 4

          4) Wild Wild Country

          İşte size gerçek bir hikaye! Dünyanın belki de en tartışmalı gurusu, Oregon çölünün ortasında ütopik bir şehir kurmaya kalkmasıyla birlikte ulusal bir skandal oluştu. Bu dizi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk biyolojik saldırıya ve büyük bir yasadışı telefon dinleme olayına yol açan çatışmayı ele alıyor.

        • 5

          5) Ugly Delicious

          Tahmin edilebilecek bütün lezzetler! Şef David Chang’ın menüsünde saçmalıklara yer yok. Şef David Chang arkadaşlarını ağız sulandıran bir dünya turuna çıkartıyor. Monotonluğu kırmak isteyen bir yaklaşıma sahipseniz bu özenle hazırlanmış belgesel tam sizin için.

        • 6

          6) Bleeding Edge

          Tıp alanında kullanılan ileri teknolojik cihazların öngörülemeyen sonuçlarına bir bakış. Bu dizi hızla büyüyen tıp sektöründe yenilikçi hareketlerle acele edilmesinin hastaların üzerinde nasıl yıkıcı sonuçlar oluşturabileceğine yoğunlaşıyor.

        • 7

          7) Dark Tourist

          Bir nükleer gölden perili ormana, vampir evinden yasaklı radyasyon bölgelerine, Yeni Zelandalı film yapımcısı ve gazeteci David Farrier dünya çapında alışılmadık ve genellikle ürkütücü turizm noktalarını ziyaret ediyor. Alışılageldik turistik yerlerin tam tersine keşfedilmemiş ve benzeri görülmeyen deneyimleri film eden seri, tam da rutinden sıkılmış farklı şeyler denemek isteyenlere göre...

        • 8

          8) Evil Genius

          Zeka ve akıl her zaman iyiye işaret değil. Olağanüstü dehaya sahip insanlar ve kurdukları şeytani planlar yüzünden etkilenen koca bir şehir. Bu şaşırtıcı gerçek suç hikâyesi, boynunda bir bomba ile bir bankayı kasıp kavuran bir pizzacının çarpıcı ölümü ile başlar. Ve işler giderek garipleşir.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa