Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstiklal, Tophane ve Karaköy hattı üzerinde ziyaret ettiğim galeriler arasında Galeri Zilberman, Riff Art Projects ve Elipsis Galeri düzenledikleri fotoğraf sergileriyle öne çıkıyorlar. Mutlaka izlenmesini önereceğim bu sergilerde fotoğrafı farklı ele alış şekilleriyle Ahmet Elhan, Ahmet Ertuğ ve Christopher Thomas'ın birbirinden etkileyici çalışmaları görülebilir.

        MÜREKKEP'TEKİ HERMAFRODİTLER

        Galeri Zilberman'ın ev sahipliğinde açılan Ahmet Elhan'ın yeni sergisi "Mürekkep", sanatçının ustalıkla ürettiği yepyeni serisinden meydana geliyor. Geçmişte mekan ekseninde oluşturduğu çalışmalarıyla tanıdığımız Elhan, bu kez insan bedenini hermafrodit figürler üzerinden betimliyor. Jean-Baptiste van Mour'un tarihi İstanbul gravürlerinin iç mekanlarına istiflenen dişi ve eril bedenler, hem birbirleriyle hem de mekanlarla bütünleşiyor. Bu çift cinsiyetli figürlerin farklı jestlerinde de hareket ve durağanlığa dair sorulara odaklanılıyor. Platin-paladyum tekniğiyle basılan fotoğrafların galeri mekanında triptik sergilenişleri ise ziyaretçileri farklı okumalara yönlendiriyor.

        ERTUĞ'DAN GÖRSEL ŞÖLEN

        Açılışından bugüne uluslararası sanatçıları mekanında ağırlayan Riff Art Projects, şimdilerde Ahmet Ertuğ'un "Estetiğin Kontrastı" başlıklı kişisel sergisini izleyenlere sunuyor. Ertuğ'un klasikleşmiş kimi yapıtlarının yanı sıra burada ilk kez sanatseverler ile buluşan yeni işleri de dikkat çekiyor. Eski Silahtarağa Elektrik Santrali, Tarlabaşı, Büyükada Yetimhanesi ya da Tüpraş Rafineleri sanatçının eserlerinde, saraylar ya da kütüphaneler kadar görkemli bir şekle bürünüyor. Ertuğ'un çok büyük boyutlu 18 fotoğrafı galerinin iki katına birden yayılırken, izleyiciyi muhteşem bir görsellikle başbaşa bırakıyor.

        DİNGİN KENTLER

        Elipsis Galeri'de sunulan Alman fotoğraf sanatçısı Christopher Thomas'ın çalışmalarında New York, Münih ve Venedik'e ait manzaralara yer veriliyor. Bu şehirlerdeki çok bilindik görüntüler, Thomas'ın onları yorumlayış şekliyle bugünden ziyade geçmişe ait oldukları hissini uyandırıyorlar. Gün ağarmadan, alacakaranlıkta uzun pozlamayla yakalanan karelerde kaos, yerini sakinliğe bırakıyor. Thomas, büyük format Polaroid makinesiyle çektiği siyah beyaz fotoğraflarda, bu şehirlerin huzur dolu yüzlerini yansıtıyor. "Venedik & New York" adlı sergide yaşamın izleri silinirken, mimariye farklı bir bakış açısı da getiriliyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar