Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’de eğitimöğretim sistemi kademeli olarak çok daha sancılı günlere doğru gidiyor. Toplum, freni tutmayan bir otobüsün içinde yokuş aşağı yol alıyor. Nereye, ne şekilde savrulacağı konusunda farklı senaryolar mevcut.

        Milli Eğitim Bakanı, “en iyi okulun evimize en yakın okul” olduğu yönündeki tespitiyle yüreğimizi bir kez daha yangın yerine çevirdi.

        “Başarı nedir?” sorusunun yeryüzünde hakim tek cevabı vardır bu sebeple. Başarı, vicdanın rahat olmasından başka bir şey değildir.

        Gidenleri ve kalanlarıyla, yanlışları ve doğrularıyla, verdiğimiz kararların kimleri nasıl üzüp mutlu ettiğiyle birlikte bir bütündür hayatımız.

        Vicdan, kendine rağmendir. Kaçamazsın. Aynadır, anlayana.

        Eğitimde fırsat eşitliği, adil eğitim hakkı, parasız, çağdaş, laik ve demokratik eğitim sitemi diye haykıranların meslekte itibarsızlaştırıldığı; toplumsal ve siyasi öfkelere kurban gittiği ve çoğunluğumuzun susmayı tercih ettiği bir dönemde her şeyi bilen ve görenle, vicdanla, yüzleşmeli.

        Çocukları bilimle, sanatla, edebiyatla, felsefeyle buluşturan; sorgulayan ve soru soran bireyler olmaları yönünde bilimsel katkılar koyan sistemler, faydalıdır sadece. Devleti yönetenlerin, bu anlayışla, birini diğerinin ötekisi yapmadan okulları bir bütün olarak sahiplenmesi olmazsa olmazıdır bu toplumun. Mutlu ve adil bir yaşam herkesin hakkıdır.

        KÖY OKULLARI PROJESİ

        Geçtiğimiz hafta size, yoksulluğun ve yokluğun her yere işlediği okullarda çok zor şartlarda yeni döneme başlayan çocuklardan bahsettim. O çocuklara, “Köy Okulları Projesi” isimli sosyal medya hesabından 4 yıldır vicdan sahibi kişiler ve kurumlar el uzatıyor. Eğitim döneminde aklınıza gelebilecek her ihtiyacı öğretmenler bu sayfa aracılığıyla topluma duyuruyor. Okul tadilatı ve sağlık desteği de sürece dahil. Maddi destek ise kabul edilmiyor.

        Projenin sahibi ve sosyal medya sayfasının yöneticisi Cafer Canşi, Ağrı’dan ülkeye yayılan bu hareketle sadece doğu ve güneydoğu illerinde değil İzmir, Isparta Giresun, Artvin gibi illerde de çocukların ihtiyaçlarının karşılandığını vurguluyor.

        Toplumsal dayanışmana, eğitimde fırsat eşitliğinin önemine güzel bir örnektir.

        Aklınızda bulunsun, vicdanınıza da selam olsun.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar