Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık emekçilerinden zaman zaman e-postalar alıyorum. Kırgınlıklarını, öfkelerini, taleplerini dillendirdikleri mesajların bana hissettirdiği duygular bakalım sizlerde de karşılık bulabilecek mi? Yalansız, vazgeçmeden, emek vererek kalıcı bağlar kurmak konusunda korkularımız var.

        Birini sevmekten korkup vazgeçtiğimizde sadece o bağa değil dünyanın döngüsüne de zarar veriyoruz.

        Derinden değil yüzeyden sevmeyi tercih edenler; duygusal, toplumsal ya da siyasi ilişkilerde karşısındakine “zafer kazanmak” olarak yaklaşanlar, hepimizin hayatında kara delikler açıyor. İster tanış olalım ister olmayalım birbirimizi doğru yerden sevmeye ve saymaya çok ihtiyacımız var.

        ANLAYIŞ VE SABIR

        Mesela hasta yaşadığında yaradanın hikmeti; öldüğünde doktorun suçu olarak gören zihniyet, hekimleri açık veya üstü örtülü bir şekilde hedef gösteren bakış açısıyla destekleniyor.

        Hekimin performans kaygısı içine itilmesi hastasıyla ilişkisine olumsuz yansıyor. Özlük haklarının iyileştirilmemesi; yorgun, umutsuz ve endişeli şekilde mesleklerini icra etmeye çalışmaları; halkı, sağlık çalışanlarına karşı körükleyen şiddet dili; acil servislerin kapasitelerinin üstündeki mantık dışı yoğunluğu nedeniyle gerçek hastalara yeterince zaman ayrılamaması ve asılsız şikayetler sürecin handikaplarından. Sağlık sisteminde yolunda gitmeyen her şeyin sorumlusunu sağlık çalışanları olarak görmek gerçek sorumluların üstünü kapatmaktır. Bir yanlışa ortaksak sadece karşımızdakine değil kendimize de en büyük kötülüğü yapıyoruzdur.

        İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi’ne, Doç. Dr. Cüneyt Eftal Taner ve Dr. Gönenç Uçuran nezdinde teşekkür ediyorum. Şiddet sarmalının içinde zor koşullarda yaşayıp da bunu kaderin bir parçası olarak gören kadınlara sundukları katkılar, onların sağlığı açısından çok değerliydi.

        Gönenç’e, kadınlarla kurduğu gönül bağı için de özel teşekkürüm var. Sağlık emekçilerinin, 14 Mart Tıp Bayramı’nı da hak ettikleri çalışma koşullarına kavuşmaları dileğiyle bugünden kutluyorum. Mesajlarınız için de ayrıca teşekkür ederim.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar