Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Organ bağışının neden çok önemli olduğu üzerine sohbet ettiğim teyze, “Gözlerini keşke bağışlamasaydın kızım. Kıyamet günü nasıl göreceksin“ demişti. Anlattığım o kadar bilgi çöpe gitmişti.

        “Dünyanın tek silahsız ordusu” sloganıyla 2015’te yola çıkan İzmir Kan Ordusu Kanser Derneği’nin hikayesi beni o güne götürdü. Lösemi hastası çocuklar için her olumlu adım hayati değerde. Çünkü şartları hastaya göre planlamak yerine hastayı içinde bulunduğu maddi ve manevi şartlara mecbur bırakmanın sarsıcı kederini, kırgınlığını, öfkesini hepimiz yaşıyoruz.

        Ülkenin sağlık sistemi ne sağlık çalışanları ne de halk açısından hiç de umut verici değil. Bu sebeple “ortak yaşam” bilinci sadece lösemi hastası çocuklar ve aileleri için değil nicedir unutulan değerlerimizi hatırlamamız açısından da büyük bir öneme sahip.

        Dostluk, barış, komşuluk, dara düşene el uzatma, paylaşma, dayanışma, birlikte ağlama ve gülme, sorumluluk bilinci, emeğe saygı, kendini bir başkasının yerine koyabilme gibi nice evrensel ilkeyi siz de benim gibi özlediniz değil mi?

        TROMBOSİT NEDİR

        Bazı bilgilerin toplumsal bilinç düzeyine ulaşabilmesi için inatla tekrarı şart. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır.

        Trombosit ise kanın renksiz hücre parçalarına verilen ismi. Vücutta kanamanın durdurulması, damar yatağında kanın pıhtılaşması görevlerini üstleniyor. Dernek, lösemili çocuklar için kan bağışına ikna ederken zamanla yarışıyor. Bu yüzden iyi niyetle yola çıkmış herkesin birbirini bulması şart. Kalıcı ve anlamlı bağlara yan yana durarak ulaşabiliriz.

        Başta ihtiyaç sahibi lösemi hastası çocukların tıbbi, medikal ve kişisel temizlik ihtiyaçları olmak üzere ailelerin barınma ve yemek ihtiyaçlarına da el atmaya çalışanlar, bizlerden alkış da istemiyor üstelik. Sadece o çocukları ve ailelerini anlamak için çaba göstermek gerektiğini vurguluyorlar.

        Duraktaki teyze gibi, “Gözlerim gerçekten bana lazım olabilir. Toprağa gömülsün” de düşünebiliriz tam aksini de. Yeter ki aldığımız kararlar iyi hissettirsin. Herkes için adil ve insanca yaşam çabasına katkı koysun. Yaşamın değerini ortaya koyan, o iyi hissetme anının varlığı ya da yokluğudur.

        Ben, adil ve adalet dolu dünya çabasında üreten, emeği saygın ve görünür kılan herkese yürekten teşekkür ediyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar