Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hiç unutmam, babam Sevgililer Günü’nde anneme bir kilo kıyma almıştı. Annem, pırlanta yüzük yerine kıyma gördüğünde asmamıştı yüzünü.

        Kahkahalarla birbirlerine sarılmışlardı. Muhtemelen böyle bir ailede büyüdüğümden olsa gerek ayrıcalıklı gün takıntım yoktur. Sevmelerimdeki samimiyet sadeliğindendir. Toprağımın suyunu ne pahalı hediyeler ne de şova dönük hareketler besleyebilir.

        Yarın, Anneler Günü olunca yazmak istedim. Onlarla geçirdiğimiz her günün kıymetini bilmek, anılara anılar eklemekten daha değerli hiçbir şey yok. Şu iki günlük yaşamda elimizde kalan tek gerçek şey, samimiyetle örülü bağlar.

        Ve kimilerimiz pahalı hediyeler peşinde vakit kaybederken kimilerimizin sarılacak annesi artık yok. Aradaki boşluğu hiçbir şey dolduramaz.

        O yüzden hayattaysa anneniz ona sımsıkı sarılın. Küsgünlük varsa aranızda barışın. Uzaktaysanız, telefon açıp sesini duyun. Bunlar en kıymetli anlar.

        Kendi özelimizde yaşayalım o günü. Çünkü bizler, özellikle sosyal medya aracılığıyla paylaşılan fotoğrafları abarttıkça anneleri hayatta olmayanların acıları katmerleniyor.

        Bize dayatılan böylesi günlerde özellikle ölüm gerçeğini tekrar tekrar hatırlayalım. Kendi yaşam alanımızı masala dönüştürme çabası bir başkasının hüzünlenme sebebi olmamalı.

        Asıl şans ne biliyor musunuz?

        Birbirimizin kıymetini yaşarken bilmek...

        Sadece annelere değil tüm kadınlara ve kadınların yaşamın içinde var olma mücadelesini destekleyen herkese en içten sevgilerimle...

        Ebediyete uğurladığımız tüm sevdiklerimizin de ruhu şad olsun.

        KANBOLAT’TAN YENİ KİTAP

        “Kel Tilki”, “Rada ve Şakacı Şövalye”, “Yüzen Kelebek”, “Sinirli Karga” kitaplarının yazarı Betül Kanbolat, yeni çocuk kitabının heyecanı içinde. Henüz üç yaşında çizmeye başladığı resimlerle dikkatleri üzerine çeken Jambaras Utku’nun hayal dünyasından ilham alan Kanbolat, resim seçkisi macerasına yenisini ekledi. Uzaya kadar uzanan bir macerayla çocukların hayal dünyasını renklendirecek. Rada ve Kedili Kral’ın hikayesi, çocukların hayal dünyasına hediye edilmiş güzel bir çalışma oldu. ABM Yayınları’ndan çıkan kitap, İstanbul’da Nail Kitapevi’nde ilk imzasını bugün yapıyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar