Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mayıs ayı başında başlayan EXPO 2010, bu ay sona eriyor. Hani şu şehrimizde düzenlenebilmesi için büyük mücadele verdiğimiz ve son anda Milano’ya kaptırdığımız fuar. Karar vericileri etkilemek için gerçekten çok başarılı çalışmalar yapmıştık. Emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz. Böyle bir organizasyonun şehrimizde düzenlenebilmesinin getireceği faydalar saymakla bitmez. Adaylık konusunda ısrarcı olmamız da son derece doğru alınmış bir karar.

        Bu yıl Çin’in en büyük şehirlerinden biri olan Shanghai’da düzenlenen bu etkinliğin bizim için önemi çok büyüktü. Kısaca hatırlarsak 2 bin metrekarelik bir alanda Türkiye pavyonu kuruldu. Basında çıkan haberlerden anladığımız kadarıyla tüm ziyaretçiler ülkemizin tanıtımından oldukça etkilenmişler.

        Bizim için bu fuarın önemini daha da artıran, özel kılan bir diğer konu ise ayrı bir alanda İzmir adıyla bir pavyonumuzun olması. ‘Şehirlerin En İyi Uygulamaları’ dalında, Büyük Kanal Projemizi tanıtabilmemiz için bize özel ayrı bir fırsat verilmişti. Hatta haziran ayı içinde sadece bize özel bir gün bile ayrılmıştı.

        Pavyonumuzun tasarımı yapıldı, dev ekranlarda gösterilecek tanıtım filmlerimiz hazırlandı, o özel gün için organizasyon tamamlandı. Görevliler gitti, fuar başladı, şehrimiz sahne aldı ve artık fuar bitiyor.

        Bu 6 aylık süreç içinde, başladıktan sonra neler olup bittiği ile ilgili bir daha haber alamadık. Gidip görenler de bizden hiç bahsetmediler. Türkiye pavyonunu öve öve bitiremeyenler sıra İzmir’e gelince tek kelime yazmadılar. Aklımda kalan tek diyalog, pavyonumuzu ziyarete gelenlerin, adaylıktan vazgeçmememizi telkin etmeleri oldu.

        Bir ara konu tekrar gündemimize geldi. O da ‘Milano belki yapamayacak’ üzerine idi. Sonra nereden çıkardınız dediler, biraz tartıştık sonra gene sessizlik.

        Yakın bir yer olmadığı için gidip görmek kısmet olmadı. Belki siz de merak ediyorsunuzdur. Biraz daha sabır. Bu ay fuar bittiğinde, taşınabilir orijinal parçaların İzmir’e getirilip sergileneceğini söylemişti yetkililer giderken.

        Ben pavyonumuzu, tanıtım filmimizi ve orada olanları çok merak ediyorum, ya siz?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar