Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayram bitti. Referandum bitti. Basketbol bitti. Siz bu satırları okuduğunuzda gündemimizi oluşturan konuların her üçü de bitmiş olacak. Bugünden itibaren sonuçlar üzerinde yorumlar gündemimizi oluşturacak. Şimdi neler olacağıyla ilgili uzun tartışmalar bizi bekliyor.

        Bayram mı, tatil mi tartışmalarını gelecek kuşaklara bırakalım. Biz yeterince tartıştık. Biraz da onlar sebeplensin. Çözemezlerse bizim yaptığımızı yapsınlar. Çocuklarına devretsinler.

        Gelelim bizim dev adamların yaptıklarına ve bize açtıkları ufuklara, yarattıkları fırsatlara.

        * * *

        Sadece spor açısından bakarsanız, spor sayfalarında sizi tatmin edecek her türlü yorumu bulursunuz. Doya doya keyfini çıkarın. En doğal hakkımız. Ne kadar gurur duysak az gelir.

        Emeği geçen herkese sonsuz şükran borcumuz var.

        Biz pazarlama iletişimcilerinin en çok başarmak istediği, tüketicimizi pazar lideriyle, hizmet ettiğimiz markayı mukayese ettirebilmektir. Bu mukayeseyi, yani ‘o mu iyi, bu mu iyi’ sorusunu tüketicimize sordurabilirsek; biliriz ki biz kazanırız. Pazar liderleri de bu tuzağı iyi bildikleri için markalarını hiç böyle bir tartışmanın içine sokmazlar, büyük dikkat gösterirler. Güçlü bir markanın bir başka markanın promosyonu olmamaya özen göstermesinin altında yatan endişe de budur.

        Sadece iş dünyası için geçerli değildir bu yaklaşım. Özellikle siyaset dünyası çok dikkat eder. Bugün muhalefetin yapmak istediğine karşı iktidarın aynı kare içinde görünmeme gayretinin sebebi de bu gerçeği bilmektir. Biz halk dilinde, bilimsel olmasa da, çok güzel ifade etmişiz. ‘Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim’ diye.

        * * *

        Konuyu dağıtmayalım. Bugün dünya Türkiye mi, ABD mi sorusuna cevap arıyor. Her ikisi de hiç yenilmemiş. Mükemmel takım oyunu oynuyorlar. Bileklerinin gücüyle bu noktaya gelmişler. Başarılarında şaibe yok. Her ikisi de dünyanın saygınlığını kazanmış durumda. Aklın, çok çalışmanın ve birlikte hareket edebilmenin canlı örnekleri olmuşlar. Her ikisinin de çok büyük taraftarı var.

        Sizce az şey mi bu yaratılan ortam. Sizce maç bittiğinde, tüm bu yaratılan ortam bitmiş mi olacak. Şimdi sıra bizde, sahaya inme sırası iş dünyamızda. 12 Dev Adam’ın yarattığı fırsatlardan faydalanma zamanı.

        (Umarım bu yazıyı şampiyon bir ülkenin çocukları olarak okuruz)

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar