Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe ilk kornerini ilk yarım saat dolarken kullandı. Bu kornerden 5 dakika sonra, kullandığı ikinci korner organizasyonunda da golü buldu. Yani gol, yine bir duran top sonucunda geliyordu. Halbuki oyun başlar başlamaz gördük ki; ev sahibi Malatyaspor sahaya kazanmak için çıkmış. Atak oynuyor, geride geniş alanlar bırakıyordu. Böyle bir rakip karşısında adam eksilten, oyunu dikine oynayan, çabuk atağa kalkabilen oyuncularla oynasanız, maçı da kolayca kopartabilirdiniz.

        Aykut Kocaman’ın oyun felsefesi belli... Önce sağlam savunma, rakibe göz açtırmama. Sonra ani ataklar, duran toplar. Sonra da golü bulma. Maçı kolaya döndürecek oyuncular ise kulübede yanında. Mehmet Ekici, Valbuena, Alper Potuk gibi. Bu oyuncular sahada olmayınca, Fenerbahçe’nin oynadığı futboldan da keyif almak imkansız hale geliyor. Çünkü Aatif ve Dirar’la kanatlar çalışmıyor. Giuliano bir var bir yok. Fernandao yalnızları oynuyor.

        Oyunun ikinci yarısına başlarken Kocaman hamle yapmadı. Çünkü takımı öndeydi. Bu yarıda da atak oynayan Malatyaspor, savunma yapan F.Bahçe oluyordu. Rakibin ofansif oyun ve kale önü becerisi olmayışı F.Bahçe’nin işine geliyordu. Kocaman son 20 dakikaya girilirken Fernandao’nun yerine Alper Potuk’la ilk hamlesini yapıyordu. Fernandao oyundan çıkmadan kaleciyle karşı karşıya topu içeri atsa, belki bu değişiklik de olmayacaktı. Alper Potuk’un oyuna girmesiyle, F.Bahçe biraz olsun top yapmaya, rakip kale önünde gözükmeye başladı. Nitekim de uzatma dakikalarında Alper’in mükemmel asistiyle Giuliano golünü attı. Maç da noktalandı.

        Net galibiyete rağmen F.Bahçe’nin futbolu tahmin ediyorum ki; kimseyi memnun etmedi. 90 dakikada ikisi golle sonuçlanan üç pozisyon ile 3 puan alındı. Maçın kazanılmasında başrol oynayanlar ise kaleci Volkan Demirel, Skrtel, Neustadter, Mehmet Topal, Souza ve Hasan Ali’ydi. Skora bakanlar, kötü futbol için Aykut Kocaman’a hesap sormazlar. Bu futbol, önümüzdeki haftaki Galatasaray maçının kazanılmasına yeter mi? Asla yetmez. Ama gerçek şu ki; F.Bahçe bilhassa Kadıköy’de ezeli rakibine karşı çok farklı oynuyor ve kazanıyor. Taraftar da camia da Kocaman da işte buna güveniyor.

        SIKIYSA OYNATMA

        Geçen hafta yaptığı basın toplantısında Volkan Demirel’i ismen topa tutan Aykut Kocaman, onu iki gün sonra affetti. Dünkü maçta Volkan Demirel yine önemli işler yaptı. Kameni’ye bakıp sıkıysa Volkan’ı oynatma.

        DİRAR

        Bir futbolcu, takımına faydalıysa banko oynar. Malatyaspor karşısında takımın kötülerinden olan Dirar, 90 dakika oyunda kaldı. Torpilinin Kocaman olduğunu biliyoruz. Oynatılma sebebi de karakteriymiş. Hayırlı olsun.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar