Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’nin ligin geriye kalan son dört oyunundan en zoru şüphesiz dünkü maçtı. Kasımpaşa içeride olsun dışarıda olsun rakipleri ile başa baş mücadele eden bir takım. Aykut Kocaman sakatlığı sebebi ile olmayan gözdesi Dirar’ın yerine Alper Potuk’u görevlendirmişti. Valbuena’yı da her zaman olduğu gibi, kulübeye hapsetmişti. Maç başladığında Fenerbahçe’nin rakibinden çekindiği anlaşılıyordu. Çabuk atağa kalkan Kasımpaşa karşısında, Fenerbahçe defansif tedbirlerini bu kez daha ön planda tutuyordu.

        Maça önde oynayarak başlayan Kasımpaşa, ilk 30 dakikada daha hareketli, daha istekli ve de daha çok pozisyon bulan taraftı. Ama her zaman dediğimiz gibi Fenerbahçe’nin iş bitirici çok silahı var. İlk kornerini ilk yarım saat dolarken kullanan Fenerbahçe, ilk organize atağında da golü buluverdi. Giuliano, soldan Hasan Ali’yi kaçırdı, bu oyuncunun kale önüne kestiği topu Josef de Souza yakın bölgeden içeri bıraktı. Golden sonra da Kasımpaşa yine pozisyonlar buldu. Trezeguet’nin ‘ille de golü ben atayım’ havasındaki oyunu, hücumda sıkıntılar yaratırken fırsatlar da kaçtı.

        İkinci bölümde önde olan Fenerbahçe, geriye yaslanınca Kasımpaşa rakip kalede abluka kurdu ve de beraberlik golünü bulmakta gecikmedi. Fenerbahçe golü yiyince Aykut Kocaman da uyanıverdi. Sahada varlıkları ile yoklukları belli olmayan Alper Potuk ve Aatif vardı. Kocaman’ın hamleleri belliydi. Başı sıkıştı mı Valbuena’ya müracaat! Alper yerini Valbuena’ya, Aatif da Janssen’e bıraktı. Beraberlik golünden sonra Trezeguet yine önemli bir fırsatı heba etti. Fenerbahçe’nin başı ağrır mı derken Şener sağdan ceza sahasına girdi, pas vermesi gerekirken sıfırdan kaleye vurdu, şansı da yaver gitti ve gol oldu. Sonrasında tartışılan 3. gol geldi ve maç koptu.

        Fenerbahçe en zor maçlarından birini yine çok iyi oynamadan Valbuena patlaması ile farklı kazandı. Düşünün Fenerbahçe 60 dakikada bulamadığı pozisyon ve golleri Valbuena girdikten sonraki 30 dakikada buldu. Ve bu oyuncu hala yedek!

        Kasımpaşa dünkü farklı yenilgiyi hak etmedi. Fenerbahçe’nin ise geriye kaldı 3 maçı... Bir sürpriz olmazsa 9 puan cepte. Sonrası mı? Soru işareti. Bayram olursa şaşırmam.

        ŞENER VE HASAN ALİ

        F.Bahçe’nin son haftalarda aldığı galibiyetlerde en büyük pay sahibi iki beki. Şener ve Hasan Ali hem defansif hem ofansif oyunda harikalar yaratıyorlar.

        AVERAJ KAPANIYOR

        Sarı-Lacivertliler son haftalarda hep farklı kazanıyor. Bu da genel averajını düzeltiyor. Bakarsınız lig sonunda çok işe yarar.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar