Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oyunun ilk 20 dakikasındaki görüntüye baktığımızda sahada ne futbol ne de pozisyon gördük. Gençlerbirliği’nin de Fenerbahçe’nin de iyi futbol arzusu yoktu. Tribünlerde de seyirci olmayınca tatsız tuzsuz bir maç izlemeye koyulduk. Aykut Kocaman’ın papatya falı devam ediyordu. Kameni yok, kalede Volkan Demirel; İsmail yok, Hasan Ali vardı. İki yeni transfer (Soldado ve Giuliano) sahadaydı. Formsuz Ozan Tufan’dan da vazgeçilmemişti. Valbuena yakın markaj yemesine rağmen en azından her ikili mücadelede takımına faul kazandırıyordu. İki bek Isla ve Hasan Ali kanatları kullanamıyor, Dirar da etkisiz futbolunu sürdürüyordu. Yenilerden Soldado ve Giuliano ise ısınma turundaydılar. Fenerbahçe nasıl golü bulacak derken, sahneye Halil İbrahim Pehlivan çıktı. Kale sahası içine gelen topu şık bir kafa vuruşuyla kendi kalesinin çatalına taktı. Fenerbahçe’ye piyango çıkmıştı adeta. Gençlerbirliği zaten defansta da hücumda da yoktu. Fenerbahçe artık maçı kontrolü altına alır ve rahat bir galibiyet yakalar diye tahmin yürütüyorduk. Ancak Skrtel’in bir hava topunda rakibine müdahalesine hakem penaltı çalınca işler değişti. Hakem yorumcuları bu pozisyona ne der bilmem ama bana göre penaltıyla uzaktan yakından alakası yoktu. Penaltıyla eşitlik gelince ev sahibi biraz cesaretlenir gibi oldu. Ama onların hızını da bu defa Rantie kesti. Lehine faul verilmişken Hasan Ali’nin suratına tokadı yapıştırınca kendini saha dışında buldu. İkinci yarıda 10 kişilik ev sahibi çaresiz kalmış, sadece savunma yapmaya çalışıyordu. Fenerbahçe’den beklenen gol Ozan Tufan’dan geldi. Son haftaların en çok eleştirilen oyuncusu bu golle sadece moral buldu. Maçın geriye kalan dakikalarında Fenerbahçe yeni goller aradı. Gençlerbirliği de ‘Maç bitsin de gidelim’ havasına girdi. Sonuçta Fenerbahçe’nin kötü gidişatına bu deplasman galibiyeti sadece ilaç olur. Bu hafta önce G.Saray’ı, sonra Beşiktaş ve Başakşehir’i izledim. Bu takımlarla dünkü Fenerbahçe’nin futbol görüntüsü arasında büyük farklar var.

        Maçı kurtarsın diye oyuna Aatif’ı süren ve G.Birliği önce 10, sonra 9 kişi kalmasa, maçı kazanması tartışılan Fenerbahçe’nin şampiyonluk hedefi hiç kolay gözükmüyor. Yani zor dostum zor.

        **************

        JOSEF DE SOUZA

        West Bromwich, Josef’e 11 milyon Euro teklif etmiş diyorlar. Teklif ciddiyse Fenerbahçe yönetiminin on saniye bile düşünmemesi lazım.

        **************

        S.O.S. VERİYOR

        Kjaer’den sonra defans S.O.S. vermeye başladı. Formsuz Neustadter’e Skrtel de eklendi. Bu defansla bu yarış bitmez.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar