Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genelde onlar şampiyonluk hesapları ve hedefleri olan maçlara çıkarlardı. Bu defa durum farklıydı. Zirveden uzaklaşmışlar, sezonu kurtarma peşindeydiler. Kaybeden tarafta ortalık tepeden tırnağa yangın yerine dönecekti. Galatasaray, Kadıköy’de bir türlü yenemediği Fenerbahçe’yi bu defa evinde devirmek istiyordu. Oyun başladığında gördük ki kazanmaktan başka çareleri olmayan iki takımı da korku sarmıştı. Fenerbahçe çok adamla kendi sahasında kalıp alan savunması yapıyordu. Galatasaray daha hareketli gözükse de defansif tedbirlerini hiç ikinci plana atmıyordu. İlk 45 dakika içinde gole daha yakın taraf Galatasaray gözüküyordu. Fenerbahçe’de gözler ve ümitler önce Lens, sonra Alper Potuk’taydı. Sarı- Lacivertliler’in kapalı defansını aşmak için de Galatasaray tribünleri; Bruma, Sneijder, Selçuk ve Podolski’den patlama yapmasını bekliyordu. Maçın genelindeki önemli sayılabilecek pozisyonlarda Volkan Demirel, Fenerbahçe adına çok başarılı işler yaptı. Golsüz biten devrenin ardından teknik adamlar takımlarını hamle yapmadan ikinci yarıya sürdüler. Bu yarıda da rakip alana yerleşen, pozisyon üretmeye çalışan taraf Sarı-Kırmızılı ekipti. Advocaat son 30 dakikaya girilirken sahada olup olmadığı tartışılan Aatif’ı kenara alıp Volkan Şen’i sahaya sürdü. Fenerbahçe’nin bunaldığı dakikalarda ise İgor Tudor’un tribünlerden bile tepki alan hamlesi geldi: Bruma dışarı, Rodrigues içeri. Halbuki o dakikaya kadar adam eksilten oyunuyla Bruma rakibin korkulu rüyasıydı. Son 10 dakikada Fenerbahçe’de Van Persie, yerini Sow’a; G.Saray’da da Yasin, yerini Eren Derdiyok’a bıraktı. İgor Tudor’un o hamlesi de bana göre geciken bir hamleydi. Fenerbahçe’nin tamamen savunmada kaldığı son dakikalarda maça sürpriz bir gol damga vurdu. Ev sahibinin tüm hatlarla yüklendiği son bölümde ender gelişen bir Fenerbahçe atağında Şener sıfıra indi, topu kesti; Josef kafayı vurdu, köşeden ağlara giden topla dünyalar Fenerbahçe’nin oldu. Futbolda maç kazanmak için önce gol atmayı bileceksin. Fenerbahçe bunu iyi beceriyor. Kazanana daha fazla ne denir ki? Şimdi ligin bitimine 6 hafta var. Fenerbahçe önce ikincilik hesapları yaparak yoluna devam edecek. Galatasaray mı? Bu yenilgiyle iyice çıkmaza girer. İgor Tudor bu takımda kalır mı? Bana göre o da çok zor.

        VOLKAN DEMİREL

        Fenerbahçeliler dışında belki de çok seveni yoktur. Yakında imzalayacağı yeni mukavele ile Fenerbahçe’de en uzun süre oynayan futbolcular arasına girecek. Dün geceki galibiyetin de yine başrol oyuncusu Volkan Demirel’di.

        YABANCI MADDELER KİME?

        Oyunun ikinci yarısının başında Galatasaray tribünlerinden Volkan Demirel’e yabancı madde yağdı. Sarı- Kırmızılı taraftarlar bilsinler ki; sahaya attıkları o maddelerin faturası Volkan’a değil, kendi kulüplerine çıkacak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar