Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bundan birkaç yıl önce Fenerbahçe, “Nereden çıktı bu kupa!” diyenlerdendi. Halbuki şimdi o kupa F.Bahçe için sezonun kurtuluş reçetesi oluverdi. Öyle ya; al kupayı kafadan git Avrupa’ya... Ligde fark yediği Kayseri, F.Bahçe için kupada ciddi bir tehlikeydi. Onu geçse yolu yarılayacaktı. Dün geceki maç ligdeki oyun gibi olmadı. F.Bahçe bu defa temkinli, ev sahibi ise istekliydi.

        Advocaat’ın “Bu üçlü yan yana oynamaz!” denilen orta sahası (Mehmet Topal, Josef, Ozan Tufan) yine üretken değil, yine etkisizdi. İki kanat savunmacısı Şener ve Hasan Ali, fazla hücuma çıkamıyorlar, çıktıklarında da topu istenilen adrese yollayamıyorlardı. Her zaman olduğu gibi gözler Alper Potuk ve Lens’teydi. Zaten ilk gol de Lens’in ‘cinliğinden’ geldi. Onlar oyunda varsa F.Bahçe de hücumda var.

        Kayseri’de santrfor piyangosu Fernandao’ya çıkmıştı. Devre biterken Lens’in ikinci yarıda da Mehmet Topal’ın asistlerinde gollerini attı. Hem kendini hem hocasını hem de takımı kurtardı. Kayseri ise ligde olduğu gibi bu defa etkili olamadı. Çünkü Fenerbahçe, tuzağa düşmemiş onlara oyun oynayacak geniş alanlar bırakmamıştı. Devre biterken yakaladığı sürpriz golle soyunma odasına önde giden Fenerbahçe için ikinci yarı daha rahat geçer diye düşündük. Öyle de oldu. F.Bahçe oyunu kendi alanında kabul etti, maceraya girmedi, garanti top oynadı. Ve golü ani ataklarla aradı. Kayseri yüklendi ama bu yarıda da pozisyon fakiri oldu.

        Ligde sıkıntılar yaşayan F.Bahçe ve Advocaat’a bu farklı deplasman galibiyeti ilaç gibi geldi. Geçen yılki divan toplantısında başkan Aziz Yıldırım “Kupa maçlarına A2 takımıyla çıkarız” demişti. Halbuki inanıyorum ki bu kupayı en çok o istiyor. Eee ne demişler: “Büyük lokma ye, büyük söz söyleme!”

        NİYE AGRESİFLER?

        F.Bahçe’de Alper Potuk, Şener ve Hasan Ali sahada çok agresif oluyorlar. Taca bile itiraz ediyorlar. Bunlara gerek yok. Tribünlere antipatik değil, sempatik olsalar daha karlı çıkarlar.

        KARAVAYEV SORULARI

        Geçen gün yazmıştım. Bu Karavayev’i “Ben mi aldım da oynatmıyorlar” demiştim. Dün yine tribündeydi. Merak ediyorum; F.Bahçe bu oyuncuya transferde para verdi mi!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar