Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Prematüre Nasıl Yazılır? TDK ile Prematüre Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PREMATÜRE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Prematüre kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Prematüre nasıl yazılır? İşte, Prematüre kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PREMATÜRE DOĞRU YAZILIŞI

        prematüre

        PREMATÜRE KELİMESİNİN ANLAMI

        Prematüre; doğumun normal süresinin öncesinde dünyaya gelen bebeklerin ortak adıdır. Ense uzunluğu normal seviyenin altında olan ve 37. haftadan önce doğan bebekler prematüre olarak adlandırılır. Bebeklerin ense uzunlukları prematüreliğin boyutunu belirler. Genellikle ense uzunluğu 26 cm’nin altında olan bebekler çok prematüre olarak tanımlanır. Prematüre bebeklerin anne karnında geçirdiği süre çok kısa olduğundan bazı organ sistemleri gelişimini tamamlamamış olabilirler. Prematüre bebeklerin büyüyüp gelişimlerini desteklemek için özel bakımlar gerekir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Prematüre bebeklerin büyüme durumları ve sağlık durumları anne sütü ile beslenme, sıcaktan korunma ve hastane ortamındaki tedaviler ile izlenir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pirematüre
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa