Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Realite Nasıl Yazılır? TDK ile Realite Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        REALİTE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Realite kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Realite nasıl yazılır? İşte, Realite kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REALİTE DOĞRU YAZILIŞI

        realite

        REALİTE KELİMESİNİN ANLAMI

        Realite aslında sözlük anlamıyla karşımıza çıkan hadise veya varlıkların hiçbir şey değiştirilmeden, değişik yorumlanmadan, gerçekte olduğu kadar karşımıza çıkması olarak açıklanır. Bu anlamıyla reality, içinde bulunduğumuz gerçek durumdan, durumumuzun farkında olup ona göre şekillenecek olan yaşama biçimimizin genel adıdır. Realite, gerçekdışı bir durumda yaşama yeteneğini gösterme yoluyla insanın hayal gücünün ötesinde, gerçek hayata dair anlamlarını ifade eder. Örneğin; bilim kurgu, fantastik karakterler, bilimsel çalışmalar, dijital teknolojiler veya bilgisayar oyunları gibi konular, birer “gerçeklik” ya da “geçerli realite” olarak değerlendirilebilir. Realitenin asıl fonksiyonu ise, kişinin sadece kendi gerçekliklerine adapte olmasını sağlamak değil, hayatın gerçeklerini keşfetmek ve öğrenmek ile aynı kalitede olmasını veya üzerinde çalışılmasını gerektirecek bir özelliktir. Realite, bireyin kendi gerçeklikleriyle karşılaşması ve bu çerçevede hareket etmesi arasında kendisine bir ölçü olarak belirler. Bu ölçü bazen insanların arasında yaşadıkları gerçeklikten veya olaylardan doğar ve bazen de onların kendi hayallerinden ya da özellikle hayal etmeye çalıştıkları gerçekliklerden.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Bir meseleyle karşılaştı mı realiteleri göremez.” – Orhan Seyfi Orhon

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • reğalite
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa