Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Samanuğrusu Nasıl Yazılır? TDK ile Samanuğrusu Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SAMANUĞRUSU NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Samanuğrusu kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Samanuğrusu nasıl yazılır? İşte, Samanuğrusu kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SAMANUĞRUSU DOĞRU YAZILIŞI

        samanuğrusu

        SAMANUĞRUSU KELİMESİNİN ANLAMI

        samanyolu anlamına gelir. Özel olduğu için büyük harfle yazılır. Bu kelime genellikle Saman uğrusu, samanuğrusu şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Samanuğrusu şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Samanuğrusu Galaksisi'nin yaklaşık 14 milyar yıl önce devasa büyüklükteki gaz ve toz bulutlarının yerçekimi kuvveti altında birleşmesiyle oluştuğunu düşündüler.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Saman uğrusu
        • samanuğrusu
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa