Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Demirperde Nasıl Yazılır? TDK ile Demirperde Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        DEMİRPERDE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Demirperde kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Demirperde nasıl yazılır? İşte, Demirperde kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        DEMİRPERDE DOĞRU YAZILIŞI

        demirperde

        DEMİRPERDE KELİMESİNİN ANLAMI

        İkinci Dünya Savaşı sonrası soğuk savaş döneminde, batılı ülkelerin kendilerini Doğu Bloku ülkelerinden ayıran sınıra ve bu ülkelere taktıkları addır. Özel isim olduğu için büyük harfle ve bitişik yazılmalıdır. Bu kelime genellikle Demir perde, demirperde şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Demirperde şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Avusturya ile Macaristan sınırında düzenlenen piknik büyük kaçış ile birlikte Demirperde’de ilk çatlağın oluşmasına neden olmuştur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Demir perde
        • demirperde
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa