Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mundar Nasıl Yazılır? TDK ile Mundar Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MUNDAR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mundar kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mundar nasıl yazılır? İşte, Mundar kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MUNDAR DOĞRU YAZILIŞI

        mundar

        MUNDAR KELİMESİNİN ANLAMI

        Murdar, İngilizce’de kötü, çirkin veya berbat anlamına gelen bir sözcük olmasına rağmen, Türkçe’de farklı bir anlam taşıyor. Türkçe’de, murdar, çok kirli, çok pis veya fazla çirkin anlamına gelir. Buna ek olarak, murdar, kötü, çirkin veya yüz kızartıcı olarak da kullanılabilir. Örneğin, bir kişinin sözleri murdar olabilir, ancak bu kişinin fiziksel görünümü çirkin olmayabilir. Ayrıca, bir evde fazla kirli olması veya bir kişinin çok pis olması için de murdar sözcüğü kullanılabilir. Murdar aynı zamanda kötü, çirkin veya yüz kızartıcı olarak kullanıldığında, sözcük negatif bir anlam taşır. Murdar olarak adlandırılan şeyler genellikle insanlar tarafından hoş karşılanmaz ve reddedilir. Bununla birlikte, murdar olarak adlandırılan şeyler değişebilir ve bu, kişiye veya duruma bağlı olarak değişebilir. Bu kelime genellikle mındar şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mundar şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mındar 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa