Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Prova Nasıl Yazılır? TDK ile Prova Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PROVA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Prova kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Prova nasıl yazılır? İşte, Prova kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PROVA DOĞRU YAZILIŞI

        prova

        PROVA KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir şeyin amacına uygun, istenilen düzeyde olup olmadığını anlamak için yapılan deneme. Bir giysiye son biçimini vermeden önce giysiyi giyecek kişinin üzerinde yapılan düzeltme. Yazar veya düzeltmen tarafından üstünde düzeltmeler yapılan basılı metin. Bu kelime genellikle pırova şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı prova şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Saatlerce tatlı tatlı konuştuk, onlar gittikten sonra da türküler çınladı provada.” – Azra Erhat

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pırova
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa